Правник з команди екс-ректора ОНМедУ Запорожана отримала догану. На черзі - проректор Пастернак?

Субота, 25 серпня 2018, 19:12
У четвер, в переддень свята Незалежності кілька співробітників Одеського медіну, з числа «старої гвардії» екс-ректора Запорожана вирішили в досить оригінальний спосіб розпочати відзначати вихідні.
Правник з команди екс-ректора ОНМедУ Запорожана отримала догану. На черзі - проректор Пастернак?

Про це повідомила Ярослава Витко, голова прес-служби ОНМедУ.

З її слів, вже в розпал робочого дня, "з самого ранку робочого дня проректор з адміністративно-господарської та фінансової роботи Пастернак Ігор Миколайович знаходився на робочому місці в явно нетверезому стані. В унісон спільно з проректором готувалася до вихідних й начальник юридичної служби Дівіна Алла Альбертівна. Інакше, як впливом алкоголю або ж старою звичною манерою "працювати", - поведінку вищезгаданої не поясниш".

Як стверджує пані Витко, керівництво ОНМедУ викликало начальника юридичної служби з метою вручити догану. Остання, зокрема, чомусь працює у виші як без узгодження з МОЗ, що є обов'язковим, так і без підписаних функціональних обов'язків.

Проте претензії стосовно своєї роботи пані Дівіна, як пише керівник прес-служби вишу, сприйняла досить емоційно, а пояснення давати відмовилася. Після того, як їй дали для ознайомлення оригінали документів - наказу про винесення їй догани й службової доповідної помічника ректора, - начальник юрслужби повертати їх відмовилася, що вочевидь є грубим порушенням законодавства.

Коли ж в.о. ректора Костянтин Аймедов став вимагати повернути документи, в його сторону від Алли Альбертівни посипалися численні погрози в далеко не офіційному стилі, повідомила Я.Витко.

Керівництво вишу змушене було викликати поліцію, склавши протокол про перевищення п. Дівіною посадових зобов‘язань. 

"Алла Альбертівна довго відмахувалася від правоохоронців, мотивуючи це закінченням свого робочого дня і що вона не зобов‘язана затримуватися на робочому місці, проте зрештою погодилася й в присутності свого адвоката зачинилася з поліцією у кабінеті Пастернака. Ігор Миколайович же відмовився від дачі показів у якості свідка", - пише голова прес-служби.

Резюмуючи, п.Витко задається питанням: «звідки у посібників Запорожана по сьогоднішній день таке яскраве відчуття вседозволеності?» Вона висуває дві версії: «або ж вищезазначені до такої міри відірвані від реальності й не можуть повірити, що їх покровитель Запорожан вже не покровительствує в університеті, або ж просто виконують чітке завдання дестабілізувати зсередини роботу медіну».

Громадські активісти Одеси не виключають обох варіантів, нагадуючи про стан майна університету, який залишив після себе екс-ректор Запорожан та його команда. 

В свою чергу і прес-служба не пасе задніх: пані Ярослава, зокрема нагадала проректору по АГЧ Пастернаку про... стан туалетів у виші.

«На фото туалети в головному (!) та в анатомічному корпусі. У чоловічому відкриті всього дві кабінки. У жіночому - одна. Паперу немає. Це в корпусах, де одночасно можуть займатися до 2000 студентів», - наголошує в своїй публікації авторка.

Пост голови прес-служби підняв хвилю обурення.

Пані Витко також оприлюднила ще декілька світлин жахливого стану пост-запорожанівського вишу (на фото спочатку статті - кабінет російської мови, в якому займаються іноземні студенти).

У свою чергу, керівник юридичної служби ОНМедУ подала заяву з приводу вищеописаної ситуації в СБУ (чому саме в це відомство, а не, скажімо, в обласній главк Нацполіціі, залишається тільки здогадуватися). 

Ярослава Вітко за словом в кишеню не полізла, прокоментувавши факти, викладені в заяві так:

«Олег Костін, як представник комісії МОЗу, вкотре приїхав до ректорату з метою поспілкуватися з паном Пастернаком на тему загадкової пропажі фінансування, виділеного згори на встановлення пандусів біля корпусів університету. З тим же питанням звернувся й до проректора Дубініної Владлени Геннадіївна саме в той момент, коли мали місце викладені мною події. Звідки взялися фантазії про те, що Дубініна особисто телефонувала Костіну й просила про приїзд, як той керував представниками приватної охоронної фірми, з котрою в університету заключений договір - загадка. Напрошується єдиний висновок - знову той самий вплив «зеленого змія» на пані Дівіну...»

До речі, під час дій, описуваних Аллою Дивіною, була присутня поліція. Що заважало Дивіній прямо там на місці поскаржитися на активістів (поліцейських було троє, і вони могли закликати тих, в разі їх протиправних дій, до порядку), залишається за кадром.

comments powered by HyperComments