Вирок оголошено: чоловіка посадили за державну зраду

Вівторок, 19 грудня 2017, 16:28
"Справжній Варті" стало відомо, що 23-річний громадянин України, житель Добропільського району, який протистояв на боці терористів проти військових Збройних Сил України, просидить у в’язниці 8 років та 6 місяців.
Вирок оголошено: чоловіка посадили за державну зраду

Про це подала відомості прес-служба прокуратури Донецької області.

Прокурор за час судових слухань довів, що у липні 2014 року молодик за наказом бойовиків терористичної організації «ДНР" вирушив до м. Ростов-на-Дону РФ. Там під кеівництвом інструкторів із числа військовослужбовців Російської Федерації проходив навчальний курс щодо того, як поводитись із зброєю та правильно вести бій.

Вже в серпні хлопець повернувся в Донецьк, де вступив до батальйону «Восток» - самопроголошеного «Міністерства оборони ДНР». Мав виконувати обов’язки стрілка. Коли йомувидали військову форму та зброю, правопорушник тримав під вартою захоплені терористами об’єкти, за що йому виплачували 360 доларів на місяць.

Пізніше, у вересні – жовтні 2014 року, зрадник брав участь у бойових діях на території Міжнародного аеропорту «Донецьк» імені Сергія Прокоф’єва. А з жовтня 2014 по жовтень наступного року разом із мотострілкової бригадою проводив розвідувальний нагляд за позиціями військовослужбовців ЗСУ у м. Кіровську та м. Макіївці.

У жовтні 2015 року його затримали, коли перетинав блокпост Нацгвардії України біля с. Верхньоторецьке. При огляді його речей виявили військовий квиток «ДНР» та інші посвідчення, які підтверджували те, що молодик перебував в  злодіяльній організації. 

Красноармійський міськрайонний суд, проаналізувавши всі докази по кримінальному провадженню, надані прокурором Красноармійської місцевої прокуратури, визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 258-3 КК України ("Участь у терористичній групі чи терористичній організації") та покарав до 8 років 6 місяців позбавлення волі. 

Ми писали про можливі провокації в зоні АТО. Бойовики ОРДЛО можуть почати агресивні наступальні дії по усій лінії зіткнення району проведення АТО. Відзначається, що наступ пов'язують із висунутою заявою Міністерства оборони Російської Федерації про спробу забрати російських офіцерів із Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

comments powered by HyperComments