"Владна тітушня" у Мостиськах: Саакашвілі відвідав суд та рушив на Дніпро

Середа, 20 вересня 2017, 16:56
Слухання по справі Саакашвілі перенесене на п'ятницю, 22 вересня.
"Владна тітушня" у Мостиськах: Саакашвілі відвідав суд та рушив на Дніпро

Про це повідомляє LvNews, пише "Справжня Варта". 

Видання повідомляє, що перед судом стояла купка чоловік, які тримали плакати  з написами "Міша - геть" та "Саакашвілі - повертайся в Грузію". Також портал цитує слова одного з них: "Ми - народ. Ми не з організації. Нам не треба ніякої організації. Ми прийшли сюди, щоб показати Міхо, що тут йому не раді, хай їде собі в Грузію і там керує".Коли до будівлі прибув автомобіль з  Міхеілом Саакашвілі, навколо пікетувальників з'явилися поліцейські, чоловіки кричали підсудному "Ганьба!". 

Саакашвілі відреагував на пікет обуренням, а пікетувальників назвав "тітушнею". "Подивіться, як вони виглядають! Це класичні "тітушки". Я знаю, що їх найняла влада. Це старі відомі методи: наймати "тітушок", - сказав він.

Нагадаємо, Саакашвілі звинувачиється у тому, що 10 вересня він незаконно перетнув кордон у пункті пропуску "Шегині".  За Кодексом про адмінправопорушення йому тепер загрожує штраф у розмірі від 1700 до 3000 гривень.  Але навіть якщо штраф призначать, за словами Саакашвілі, він його не заплатить. "Оскільки влада позбавила мене документів, я не можу користуватися своїм єдиним, зауважу, єдиним рахунком в українському банку. Інших рахунків в інших країнах у мене немає", - прокоментував він. 

"Є офіційний висновок прикордонної служби Польщі, де йдеться про те, що я перетину кордону не порушував. Я був на території України. Це означає, що порушення перетину кордону не було", - додав Саакашвілі.

Однак представник Державної прикордонної служби на суді Володимир Горошко зазначив, що правила перетину польського кордону - одні, а українського - інші, тому до справи Саакашвілі, висновок поляків не має відношення. 

У результаті слухання через необхідність обробки документів перенесене на п'ятницю, 22 вересня. Тим часом, Саакашвілі продовжить свій тур Україною.  На сьогодні він запланував зустріч з прихильниками в Дніпрі.

Нагадаємо, Михаїл Саакашвілі здійснив "прорив" пункту пропуску "Шегині" 10 вересня, ввечері. Він неофіційно перетнув кордон, не пред`явивши документи на пункті пропуску.

Під час цього перетину почалася бійка, через яку, за повідомленням поліції, постраждали 11 поліцейських: п'ять - працівники патрульної поліції і шість - бійці полку поліції особливого призначення. 

По факту прориву на кордоні поліція відкрила справу за статтею 332 КК України - "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України". За даний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років з конфіскацією транспортних або інших засобів. Працівники ДПСУ ідентифікували 69 осіб, що проривали кордон разом з Саакашвілі.

comments powered by HyperComments