“Цим дурнуватим шоу все просрали одномоментно”, - Facebook про блокаду та акцію її лідерів під АП

Володимир Діденко  |  Понеділок, 20 лютого 2017, 11:21
Вчорашні події на Хрещатику переконливо довели - ні про які інтереси України Парасюкам-Семенченкам-Соболєвим насправді не йдеться. Потрібна лише “картинка”, заради якої не гріх використати й пам’ять про героїв Небесної Сотні.
“Цим дурнуватим шоу все просрали одномоментно”, - Facebook про блокаду та акцію її лідерів під АП

І якщо тема постачання вугілля з окупованих територій Донецької і Луганської областей дійсно є доволі суперечливою, то методи депутатів “Самопомочі” та їх сателітів - організаторів так званої “блокади” викликають у патріотичного фейсбука тільки обурення. Особливо “потішний заколот” в річницю розстрілів на Майдані.

“Блокада Донбасу” породила чергові бурління мас. І чергове - що так люблять українці - розділення на “наших” і супостатів. Але проблема закупівлі вугілля на окупованих територіях реальна. І вимагає не криків і галасу, а кваліфікованого аналізу й вирішення”, - пише відомий блогер і боєць ЗСУ Віктор Трегубов.

Волонтер і народний депутат Тетяна Ричкова в оцінці блокади є більш безапеляційною.

“Люди, які взимку при мінус 22 блокують залізничну колію, в тому числі й ешелони з українським вугіллям, ставлять країну на межу енергетичної катастрофи. блокування, яке розпочали у найбільш холодний місяць, коли тепло та енергія потрібні найгостріше, виглядає як диверсія, в якій ветеранів АТО всліпу використовує група політиканів”.

На думку Ричкової, Україна не веде ніякої «торгівлі з окупантами». “Є українські компанії, які зареєстровані в Україні і платять податки в Україні. А в ОРДЛО знаходяться їх виробничі майданчики. Вони нічого ні в кого не купують - вони самі добувають / виробляють і вивозять на контрольовану територію. Єдині гроші, які потрапляють на неконтрольовану територію - зарплати працівників”, - пише Тетяна.

Наші партнери з США та ЄС теж висловили досить однозначну позицію

“Ми стурбовані нинішнім перешкоджанням постачанню вугілля з неконтрольованих урядом районів Донецької та Луганської областей та його потенційним впливом на енергетичну систему України, українську економіку та жителів України”, - йдеться в заяві, опублікованій посольством Сполучених Штатів 16 лютого.

“Крім того, ми настійливо закликаємо уряд України прискорити виконання таких необхідних реформ в енергетичному секторі з метою більш повного задоволення потреб українського народу. Виконання плану з диверсифікації постачань вугілля для України, підвищення енергоефективності та зведення до мінімуму ролі держави в енергетичному секторі призведе до скорочення можливостей для корупції та посилення енергетичної безпеки”, - також зазначено в заяві.

Представництво Європейського Союзу в Україні також вважає, що “блокада залізничного сполучення між контрольованими державною владою територіями та ОРДЛО суперечить інклюзивному підходу до громадян України, які проживають на територіях, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження. Відповідальні за початок блокади повинні негайно її припинити. Влада ж, своєю чергою, має вирішити цю проблему якнайшвидше". 

У представництві також наголосили, що прозорість руху товарів через лінію розмежування є невід’ємною. Вона дасть змогу боротись проти нелегальної торгівлі та контрабанди.

Отже, зважена позиція щодо проблеми “окупованого вугілля” така: блокування його постачання - нерозсудна акція, але це не знімає з влади відповідальності якнайшвидше вирішити цю проблему.

Але Семенченку, Парасюку та іншим не потрібне вирішення проблеми. І сьогодні це стало нарешті однозначно зрозуміло.

“Чому, от чому всі ці мутні двіжухи треба обов'язково робити на роковини справжнього Майдану? - цікавиться жуналіст Богдан Буткевич. - Зрозуміло чому - бо якраз таки на крові тих, хто загинув 3 роки тому, дуже легко привертати до себе увагу.

На думку Буткевича, оганізатори “програли вже майже виграний матч. З блокадою вони реально знайшли м'яке місце Банкової. А тепер цим дурнуватим шоу все просрали одномоментно”.

На думку експертiв, головна причина провалу антипрезидентської акції, яку організувало радикальне крило "Самопомочі", полягає в тому, що її лідер Андрій Садовий, власно, не готовий до антипрезидентської кампанії. Тому, по суті, й злив Семенченка з Соболєвим, спостерігаючи з однопартійцями за їх акцією по телевізору та коментуючи її Громадському. В той же час, вони, принаймні поки що, змушені будуть йти в одній упряжці з Садовим. Більше того, лідери блокади Донбасу залишаться його молодшими партнерами, бо вони виявилися "голими королями".

Вчорашня акція в столиці показала, що за Соболєвом і Семенченком від сили є 50-60 реально заряджених людей. Ще 70-80 залишилися на Донбасі. Простіше кажучи, у них нема армії прихильників, яку було анонсовано раніше.

comments powered by HyperComments