Чому провалилася антипрезидентська акція "Самопомочі" - думка

Понеділок, 20 лютого 2017, 10:51
"Самопоміч" не готова до антипрезидентської кампанії.
Чому провалилася антипрезидентська акція "Самопомочі" - думка

Про це пише "Деловая Столица".

Так, акція в Києві, продемонструвала, що є близько півсотні радикально заряджених людей, що підтримують Соболєва і Семенченка, ще близько 70 зараз в АТО. Щодо депутатів, більшість з них на акцію не з`явилися. Лідер партії не коментує ані вчорашні події, ані блокаду Донбасу. 

В парламенті "Самопоміч" складається з трьох окремих груп: перша -  орієнтована на Березюка і Садового; друга - група бізнесменів (5-6 людей); третя - 3-5 людей - орієнтуються на Соболєва і Семенченка. Останнім часом, фракція радикалізувалася і Березюку все складніше шукати компроміси. Отже, це може пояснити, чому до сих пір немає коментарю щодо блокади. 

"Тут же слід зазначити, що Андрій Садовий, не в останню чергу, завдяки своєму оточенню зараз зайняв позицію "оточеної фортеці". Він щиро вірить, що Грибовичі вигадали на Банковій, що Пупс, отримав команду і добро на те, щоб його шматувати, що виступи проти сміття в різних регіонах України диригуються з Києва і т.д. А в середовищі Самопомочі серйозно вважають, що вся ця історія інспірована з тим, щоб "приручити найбільше україномовне місто"", - пише "Деловая Столица".

Протягом останнього року Садовий жодного разу не спілкувався напряму з людьми. Ймовірно, через страх. До того ж, з одного боку, на нього тиснуть однопартійці, з іншого - радикально налаштовані Семенченко і Соболєв.  

Але як показала акція у Києві, Соболєв, і Семенченко, ймовірно, залишаться партнерами Садового. Вони розраховували, що до акції приєднається більше радикалів, що поліція не втручатиметься, але  їхній наступ захлинувся в лічені хвилини.  Адже "Свобода", "Азов", "Вільні люди" не долучилися. А вже на завтра запланований масовий марш націоналістів.

"А Соболєв і Семенченко будуть хапатися за блокаду, як за останню соломинку. А потім її упустять. Рівно рік тому точно така ж історія була з виборами в Кривому Розі. Тільки сьогодні всі вже про це забули", - йдеться у статті.

comments powered by HyperComments