Товариський матч збірної України проти збірної Сербії – як репетиція зустрічі «Карпат» із «Шахтарем»

Яша Томський  |  Вівторок, 15 листопада 2016, 23:14
15 листопада футбольна збірна України у Харкові здолала збірну Сербії в рахунок 2:0.
Товариський матч збірної України проти збірної Сербії – як репетиція зустрічі «Карпат» із «Шахтарем»

Щоб там не прогнозували з приводу усіляких провокацій, а числена армія фанатів використала чудову можливість провести дві години на матчі, який для збірної України не обтяжений тягарем відповідальності за результат з усіма витікаючими з цього наслідками. Зустріч із сербами головний тренер Андрій Шевченко вирішив використати для перегляду кандидатів на практиці, і пообіцяв дати можливість зіграти усім. Так воно, в принципі, й вийшло – список учасників нижче.

Спочатку в господарів не все виходило, як хотілося – все-таки вийшов не найзіграніший склад. Але поступово притерлися, і на 38-й хвилині Шахов відкрив рахунок. За логікою речей, після передачі Федецького мав забивати Зозуля, але не так лягла карта. Зате вийшла файна передача на набіг Шахова. І за пару секунд на таблі загорілося 1:0. Так завершився перший тайм.

А тим часом, навколо стадіону тусувався народ, котрий чи то не потрапив на стадіон, чи то не хотів. В цілому обстановка була цивілізована і здорова.

...А декотрі фанати до останнього затарювалися у найближчому супермаркеті... Нинішнього власника котрого, до речі, помітили на трибуні навіть без найближчого розглядання. Екс-президенту «Металіста» Олександру Ярославському встиг проспівати дифірамби футбольний коментатор Віктор Вацко. Заодне нагадавши, що головний тренер сербської збірної Славолюб Муслін колись тренував донецький «Металург».

На самому початку другого тайму відбулася купа замін – втім, як і обіцяв  ̶Ш̶е̶в̶а̶ ... звиняйте, Андрій Миколайович: Караваєв пішов – Петряк вийшов, Сидорчук пішов – Ротань вийшов. З протилежного боку були замінені: Павлович на Пешича, Тошич – на Марковича, а Райковіч на Йовановича. Далі по ходу другого тайму з боку тренерського штабу Шевченка було ще кілька замін. Найнесподіванішою несподіванкою став вихід на поле Артема Бєсєдіна – вихованця харківського футболу, котрий зараз грає за київське «Динамо»... Вийшов він на заміну Зозулі.

А після цього пішов в атаку іменинник Циганков – Вікторові 15 листопада якраз виповнилося 19 років. Але впав... І невдовзі був відправлений відпочивати – святе діло. Тим більше, свій священний обов'язок він виконав... Замість вийшов Ярмоленко. Між іншим, Віктор Циганков визнаний кращим серед українських футболістів не старше 19 років в рамках проекту «Золотий талант» у жовтні. Вінгер відіграв за команду Сергія Реброва в усіх турнірах п'ять матчів, відзначившись двома забитими голами. Цікаво, що дебютант збірної України визнаний кращим у своїй віковій категорії і у вересні.

Далі гості поля намагалися атакувати... Потім Бєсєдін виграв верхову боротьбу після подачі Федецького і скинув у воротарську. Але «не в цьому річ, не в цьому річ», як співав Микола Мозговий... Отримавши м'яча від Бєсєдіна і змусивши захисника сфолити, Ярмоленко заробив пенальті. І сам же його вдало здійснив, точно пробивши з 11-метрової позначки.

2:0! На цьому все. Андрій Шевченко на новій посаді допоки працює без «косяків».

Наступний великий футбол у Харкові – 19 листопада. Донецький «Шахтар» зіграє проти до болю ставших рідними львівських «Карпат». Логічно: не може ж донецька команда бути господарем на львівській території, приймаючи тамтешню команду.

Голи: Шахов, 38' (1:0); Ярмоленко, 87'

Збірна Україна: 1. Бойко, 2. Бутко, 17. Федецький, 15. Кривцов, 3. Ордець, 19. Малишев, 8. Зозуля (до 62'), 9. Шахов (до 77'), 13. Циганков (до 65'), 16. Сидорчук (до 46'), 21. Караваєв (до 46')
Заміни: 21. Петряк (з 46'), 14. Ротань (з 46'), 22. Бєсєдін (з 62'), 7. Ярмоленко (з 65'), 21. Зінченко (c 77')
Запасні: 12. П'ятов, 23. Шевченко Ал., 5. Кучер, 20. Ракицький, 4. Соболь, 6. Степаненко, 10. Коноплянка

Збірна Сербії: 1. Райковіч П. (до 46'), 13. Мітровіч С., 19. Младеновіч, 15. Пейчіновіч, 3. Тошич (до 83'), 3. Радо, 4. Гудель, 5. Ігньовскі (до 77'), 7. Тошич (до 46'), 18. Катаї (до 69'), 20. Павлович А. (до 46')
Заміни: 23. Йованович (з 46'), 8. Маркович Л (з 46'), 17. Пешич (з 46'), 9. Мітровіч (з 69'), 6. Іванович (з 77'), 4. Максимович (з 83')
Запасні: 2. Рукавіна, 22. Обрадович І., 16. Мілівоєвіч, 21. Матіч

Попередження: Зозуля 61', Ротань 79' – Іванович 87'

comments powered by HyperComments