Порошенко повідомив про рішення МВФ продовжити співпрацювати з Україною

Четвер, 15 вересня 2016, 09:08
Йдеться про суму в півтора мільярда доларів.
Порошенко повідомив про рішення МВФ продовжити співпрацювати з Україною

Ось що пише Петро Порошенко.

“Я вітаю щойно ухвалене позитивне рішення Ради директорів МВФ про продовження програми співробітництва з Україною та виділення додаткових обсягів фінансової допомоги.

Рішення Фонду відкриває шлях до виділення фіндопомоги з боку США в обсязі мільярд доларів і Євросоюзу - макрофінансової допомоги в рамках додаткових ще 600 мільйонів євро, інших міжнародних фінансових організацій. Також, що ще важливіше, воно відчиняє вікно можливостей для залучення іноземних інвестицій в українську економіку.

Але глобально в цій історії йдеться не про гроші. Позитивне рішення МВФ свідчить про те, що світ визнає - в Україні відбуваються реформи, в Україні відбуваються якісні і позитивні зміни і країна рухається в правильному напрямку.

Це висока оцінка як економічних реформ, так і перших наших результатів і кроків у боротьбі з корупцією. Антикорупційна стратегія і практика теж є вагомим критерієм, за яким МВФ приймає рішення про кредитування.

І, як не парадоксально, резолюція Фонду - це також сигнал агресору, який намагався нам поставити палки у колеса навіть на сесії Ради керуючих МВФ. Спроби Росії підірвати солідарність МВФ з Україною і зірвати рішення про транш - провалилися. Кремль програв у цій операції”.

Поряд з хвалебними висловлюваннями на адресу президента є і гнівні. Хоча в них мало сенсу, зауважимо.

Леонид Креминский
Я прошу вибачення, а де фінанси, виділені раніше?! У доларі по 26 грн?! У жебрацьких пенсіях по 1300 грн?! В космічній ціні на все?! Де?! Черговий транш для збагачення чиновників вищого рангу ?!

Milly Miles
Дозвольте спитати, яка ціна цього щирого подарунку? Чи не згода на умови пана Штаймайера, якій дуже влучно сьогодні завітав до Києва? Я маю на увазі проведення виборів на оркупованих територіях та амністія, які Німеччина нам зараз, вибачте, без вазеліну пхати буде, бо в ЄС та за поребриком цейтнот приключився...

Микола Венгловський
Фінансування нам вкрай потрібне. Але нажаль левова частка цих коштів так чи іначе іде на збагачення законним та не законим шляхом олігархічних кланів. А люди тількі стають бідніші і бідніші. Президент нібі то докладає всіх зусиль, а віддача для простої людини зворотня. Тут когось потрібно міняти...
 

comments powered by HyperComments