Тимошенко формує корпуси «досвідчених військових» і «послів миру», обіцяє допомагати Президенту і ловити «політичних мародерів»

Понеділок, 15 вересня 2014, 11:39
В неділю відбувся з'їзд ВО «Батьківщина», на якому лідеру партії Юлії Тимошенко знову вдалося здивувати і ефектно обставити своїх політичних опонентів.
Тимошенко формує корпуси «досвідчених військових» і «послів миру», обіцяє допомагати Президенту і ловити «політичних мародерів»

ЮВТ показала, що політтехнологи і стратеги її штабу не дарма, загалом, їдять свій хліб. На противагу списками «Комбат. Батяня. Батяня. Комбат ... »вона елегантно поступилася першим місцем в п'ятірці кандидатів«Батьківщини»на виборах до ВР полоненої льотчиці Надії Савченко.



При цьому сестра Савченко - Віра - зачитала лист від неї з російської в'язниці. Стало відомо, що Віра Савченко також балотуватиметься від «Батьківщини» по одному з мажоритарних округів на Київщини.

Тимошенко проникливо звернулася до делегатів з'їзду з доповіддю, в якій кореспондент «ЮК» нарахував сім ключових меседжів.



1. Необхідно сформувати корпус «послів миру», куди могли б увійти відомі українці - олімпійці (та інші відомі спортсмени), музиканти, письменники, авторитетні громадські діячі etc. Їх потрібно відправити по всьому світу, щоб пояснити правду про Україну - «не тільки політикам і урядам, а й простим людям».

2. Країні потрібен «досвід тих, хто воював, в тому числі, за межами України» (мова, мабуть, йшла про учасників миротворчих місій ООН - «блакитних касках», хоча - хтозна: можливо ЮВТ мала на увазі також воїнів-афганців або, наприклад, бійців УНСО, які воювали з росіянами в Чечні - але вони, начебто, судячи з того ж Ігорю «Тополі» Мазуру, і так з перших днів перебувають в зоні АТО, якщо, звичайно, когось не спіткала доля Сашка Білого). Так чи інакше, Юлія Володимирівна пообіцяла запропонувати Президенту «команду таких людей».

3. В Україні давно необхідно ввести військовий стан - в усякому разі, в зоні бойових дій. Це ефективний «інститут управління країною під час агресії» з боку Росії. «Необхідно назвати речі своїми іменами: з ким ми ведемо війну?» - Запитала делегатів з'їзду лідер «Батьківщини» і тут же відповіла: «З РФ і Путіним, а не з терористами!», Зірвавши бурхливі оплески.

Раз у нас війна, на НЕ АТО, то повинна бути створена Ставка Верховного Головнокомандувача, розвинула свою думку ЮВТ.

«Президент повинен стояти на чолі нашого війська, об'єднавши всі органи влади», - проникливо заявила Тимошенко, мабуть, уявляючи себе з шаблею на білому коні попереду моторизованої бригади десантників. Чи не стримавшись, екс-прем'єр додала: «Так би й робила наша команда, якби ми керували обороною».

4. «А чи достатньо у нас коштів на оборону?» - Питання, яке задають собі сьогодні багато хто з нас. Тимошенко відповіла і на нього.

«У нас достатньо коштів, але треба сконцентрувати всі наявні ресурси, припинивши «політичне мародерство», яке процвітає, незважаючи на війну. Необхідно встановити жорсткий контроль за всіма фінансовими потоками в країні і припинити наживатися на армії під час війни», - пригрозила лідер «Батьківщини», мабуть, корупціонерам, що окопалися в Міноборони.

5. Україна має якнайшвидше увійти в систему колективної безпеки і оборони Північно-Атлантичного Альянсу. «Батьківщина» планує найближчим часом розпочати збір підписів на проведення референдуму про приєднання до НАТО, паралельно інформуючи громадян України про всі переваги подібного кроку.

«Ми хочемо стати на чолі цього процесу. Якщо цього [приєднання до НАТО] не відбудеться, ми опинимося в «сірій зоні» - самотніми і беззахисними », - впевнена ЮВТ.

6. Демократичні сили, поки йде війна, повинні об'єднатися навколо Президента, вважає екс-прем'єр. Чесно кажучи, було дивно таке чути після демаршу з партії групи Турчинова-Яценюка, особливо після того, як Арсен Аваков повідав про його причини. Проте, Тимошенко пообіцяла «зробити все можливе і неможливе, щоб допомогти ефективно діяти Президенту».

«Проте ми залишаємо за собою право задавати незручні питання влади», - пригрозила вона віртуальним опонентам.

7. «Якщо ми будемо вести переговори з агресором, то повинні робити це лише з позиції сили - ефективної боєздатної армії і перемог на фронтах на тлі зміцнення Збройних сил України», - впевнена Тимошенко. Крім того, переговори повинні вестися в складі: США, Євросоюз, Україна плюс Агресор, вважає політик.



ЮВТ також розкритикувала Мінські протоколи, що не відповідають «жодному положенню Конституції України» і назвала чотири базових умови для переговорів з боку України, які не можуть бути об'єктом компромісу.

comments powered by HyperComments