Помер від отриманих поранень Василь Третецький, відомий політичний і громадський діяч

Четвер, 27 березня 2014, 12:27
Колишній мер Миргороду, член Центрального проводу Української народної партії (УНП), голова Народної ради Миргороду Василь Третецький помер від вогнепального поранення, отриманого 16 березня.
Помер від отриманих поранень Василь Третецький, відомий політичний і громадський діяч

Василь Третецький (крайній праворуч) виступає на одному з мітингів.

Сталося це  ввечері  25 березня в Харкові.

16 березня в Миргороді невідомі намагалися викрасти Третецького біля його власного автомобілю. Троє чоловіків повалили його на асфальт і почали бити. Один з них, який до цього перебував в іншій автівці, вистрелив йому в ногу. Після чого нападники втекли з місця події. Перехожі викликали швидку і потерпілого відвезли до лікарні. Останні 9 днів Третецький перебував у  реанімації в дуже важкому стані.

Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за статтею «замах на вбивство».

Соратники пов'язують  цей напад з політичною позицією Третецького, який був активним учасником Євромайдану і головою Народної ради Миргорода.

Нападників зараз шукає міліція. Як з'ясувалось, номера на автомобілі нападників були краденими – їх зняли з іншого автомобіля. Особи зловмисників досі не виявлені.

Довідка:

Василю Пилиповичу Третецькому виповнилося 58 років. З 1994 року по 2000 він обіймав посаду міського голови м. Миргород, очолював Асоціацію міст Полтавської області.

З 2005 по 2007 рік працював заступником голови Харківської обласної державної адміністрації (ХОДА), з 2007-го - радником голови ХОДА  А.Авакова з гуманітарних і соціальних питань на громадських засадах.

У 2007 році Третецький обіймав посаду директора підприємства «Преса-Харків», до 2011 року очолював телекомпанію «А/ТВК», був головою Наглядової ради ЗАТ «Телерадіокомпанія «Право-А/ТВК».

Фото: ТСН

comments powered by HyperComments