На Житомирщині сільські регіонали виявились набагато мудрішими за Януковича і власне партійне керівництво

Світлана Куропій  |  Субота, 1 лютого 2014, 21:05
27-ма сесія Коростенської районної ради 31 січня відзначилась відважним політичним вчинком. Саме під час роботи сесії місцеві депутати від Партії регіонів (їх 34 з 74 депутатів райради, а опозиційна «Батьківщина» має лише 10 депутатів) проголосували за звернення до глави держави, Верховної Ради України, політичних партій та громадських організацій, у якому вимагають проведення позачергових виборів президента та Верховної Ради на основі нового законодавства.
На Житомирщині  сільські  регіонали виявились набагато мудрішими за Януковича і власне партійне керівництво

У тексті звернення є такі слова: ”Ми засуджуємо невміння нашої державної влади адекватно і своєчасно реагувати на виклики суспільства, дослухатися до думки громадськості, що власне і стало причиною виходу людей на майдан і подальшого загострення конфлікту”.

Подібне звернення прийняла ще 28 січня і міська  рада райцентру Коростень. Прозвучали у її відкритому Зверненні, зокрема, вимоги про скасування або перегляд законів, що були прийняті 16 січня. Рада пропонує також повернутися до парламентсько-президентської форми правління, внести зміни до Конституції, приділили особливу увагу правам і свободам людини і громадянина, як політичних так і соціально-економічних, а з метою відродження довіри до органів державної влади - розглянути можливість проведення позачергових виборів Президента України та Верховної Ради України. І найголовніше - притягнути до суворої відповідальності всіх винних в порушенні нині діючого законодавства за скоєння тяжких злочинів.

Варто зазначити, що таке звернення при голосуванні підтримали і опозиціонери, а загальна кількість депутатів, які  віддали свій голос «за», склала  50 осіб [- за даними сайту Коростенської міськради це її повний депутатський склад, в якому  фракція ПР нараховує  26  депутатів, а фракція КПУ - 10].
Варто також  наголосити, що вищезгадане звернення не приймалось  під тиском громадськості,  депутати вільно та впевнено самі дійшли висновку та згоди, сили та впевненості у вірності саме такого звернення.

На погляд регіонала Володимира П’єхова, який прокоментував ситуацію, що склалась наразі в районі – «Коростенський район характерний сильними електоральними позиціями комуністів й регіоналів».
Місцеві представники Партії регіонів своїм рішенням  викликали приємне здивування у нечисленних місцевих опозиціонерів.

 

comments powered by HyperComments