Чернігів: будівля обласної адміністрації не витримала тиску скандального Олега Ляшка (ОНОВЛЕНО)

Субота, 25 січня 2014, 15:57
Сьогодні вранці в Чернігові на центральній Красній площі почалося Народне віче, організоване опозиційними силами, на яке зібралися близько 1,5 тис. людей. В акції взяли участь народні депутати Олег Ляшко (позафракційний), Валерій Дубіль (фракція ВО "Батьківщина"), Сергій Аверченко (голова обласної організації партії УДАР), Руслан Марцінків (фракція ВО "Свобода"). Промовці виступили проти диктатури в Україні, водночас, вони підкреслювали, що акція має мирний характер і до органів влади надано всі необхідні документи.
Чернігів: будівля обласної адміністрації не витримала тиску скандального Олега Ляшка  (ОНОВЛЕНО)

Майже одночасно неподалік  на Алеї героїв зібралися прибічники влади – близько 1 тис. осіб. Вони тримали гасла ”Україна єдина!”, ”Ні – розколу України!”, ”Екстремізму – ні, миру – так”. 

На віче Олег Ляшко заявив про намір передати в облдержадміністрацію резолюцію, прийняту Народним віче у Чернігові. В ній оголошено про відставку голови ОДА Володимира Хоменка та обласної ради Анатолія Мельника; названо вимоги провести сесії обласної, міських та районних рад щодо визнання влади Народної Ради; створення загонів народної самооборони на чолі з екс-начальником чернігівської міліції Едуардом Альохіним; перейменування однієї з вулиць Чернігова на честь захисників вулиці Грушевського; оголошення поза законом Партії регіонів та КПУ. 

Після того люди вирушили до місцевої ОДА.  При наближенні до облдержадміністрації представникам опозиції дорогу перекрили учасники провладного мітингу, а також правоохоронці. На деякий час під стінами ОДА виникла тиснява, і правоохоронці стримували натиск, після чого мітингувальники прорвалися до будівлі ОДА.

Врешті решт мітингувальники прорвалися до приміщення облдержадміністрації в Чернігові зі сторони відділу звернень громадян, виламавши двері. 

Будинок ЧОДА  врешті лишився "вільним гніздом" влади, але люди споруджують навколо нього барикади, але залишили проїзд для транспорту

За найновішими даними (на 20.00 25 січня), сьогодні в Чернігові в акціях протесту брали участь 4-7 тисяч людей. Тисняву біля будинку обласної влади спровокували власне міліціонери. які не дозволили пройти до адміністрації народним депутатам. "Охоронці" влади використали кілька світлошумових гранат.

Вдень 6 учасників протесту схопили і помістили до автозаку. але за вимогою народних депутатів людей врешті звільнили.
Ввечері весь центр Чернігова заблокований міліцією начебто через велику кількість людей, які можуть заважати руху транспорту. 

Фото: intv.ua

comments powered by HyperComments