25 червня 2010

18:58
Статут територіальної громади міста Львова й досі не зареєстрований міським управлінням юстиції. Про це повідомили під час засідання львівського прес-клубу голова ради координаторів ГО «Вартові закону» Олексій Верєнцов, програмний директор Інформаційно-правового центру «Наше право» Оксана Ващук, правозахисник і депутат Львівської міської ради Теодор Дяків.
01:11
Практика показує: якщо якісь істотні проблеми суспільства табуюются, неначе їх не існує, то в результаті ситуація лише загострюється. Повною мірою це стосується й мовної проблеми. Те, що інколи проскакує в ЗМІ, в переважній більшості висловлює лише одну точку зору. Проте проблему не можна заганяти всередину, де вона ризикує стати хворобою, — в суспільстві повинне початися відкрите обговорення проблем, що накопичилися, пов’язаних із протиріччям між реальною двомовністю України й нав’язування їй із боку держави одномовності.
01:11
Податок на прибуток, на додану вартість, акцизні та митні збори – все це підприємці включають в ціну товару чи послуги, за що безпосередньо сплачує населення. Податок на додану вартість (ПДВ) в Україні є одним з найбільших у світі, становить 20% і держава далеко не завжди повертає гроші сплачені за ПДВ, бо мережа Інтернет уже переповнена листуванням і скаргами підприємців, які не отримали відшкодування ПДВ.