Наталія Бунда: «Львів хоче забезпечити гідні умови для вимушено переміщених українців»

Четвер, 2 червня 2022, 12:36
Харківський гурт Prime Orchestra виступив у Львові, на концерті, присвяченому Дню захисту дітей.
Наталія Бунда: «Львів хоче забезпечити гідні умови для вимушено переміщених українців»

Гурт повернувся із європейського туру містами, що належать до Мережі креативних міст ЮНЕСКО. Метою музикантів  було привернути увагу світу до війни в Україні. Гастролювали понад місяць і відвідали Польщу, Фінляндію, Латвію та Естонію.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна розповів режисер та співпродюсер кросовер-оркестру Prime Orchestra Юрій Рибалка. Перед кожним виступом музиканти демонстрували ролик про Харків та жахливі наслідки атаки на місто російських окупантів.

«Нам було важливо показати те, як виглядав Харків до війни. Яке місто було красиве, креативне. І що з ним сталося після початку російського вторгнення», — каже Юрій Рибалка.

Концерт пройшов за підтримки Львівської міськради.

«Коли в Україні війна – музи не мовчать. Коли наші хлопці й дівчата воюють зараз на Сході, ми маємо працювати на Захід - комунікувати з іноземцями, показати їм, хто такі насправді українці, яка в нас гарна мова, пісні, багата культура та традиції. Саме в цей час, коли ми відкриваємо для всього світу українську душу, дуже важливо, що оркестр з Харкова - міста сміливих і незламних людей поїхав по європейських містах і мовою музики, зрозумілої для всіх, промовляє про той біль, ті страждання, і про ту любов, і ті трансформації, які зараз відбуваються в Україні. Я хочу подякувати колективу оркестру, за ті надзвичайно героїчні вчинки, що він робить. Бо їхати за кордон, коли в країні йде війна - це нелегко. Говорити з позиції воюючої країни - теж нелегко. Але ми маємо це робити, – говорить директор департаменту розвитку Львівської міської ради, начальник управління культури Наталія Бунда. – Місто Львів, приймаючі багато переміщених українців, хоче забезпечити гідні умови для людей, які до нас приїжджають».

 

Prime Orchestra виник у Харкові 2014 року. До складу колективу, крім традиційних для оркестрів музикантів, входять рок-бенд, епатажні вокалісти та навіть ді-джей. На рахунку Prime Orchestra понад 300 концертів в різних країнах світу. Prime Orchestra виконує найкращі світові хіти рок-, поп- та електронної танцювальної музики в оригінальній симфонічній інтерпретації.

comments powered by HyperComments