У львівському управлінні СБУ розповіли про деталі затримання ексчиновника та журналіста

П'ятниця, 6 травня 2022, 14:16
Правоохоронці кажуть, що виявили склад військової амуніції вартістю в мільйони гривень. Ділків затримали "на гарячому" під час продажу партії військового спорядження на 550 тисяч гривень
У львівському управлінні СБУ розповіли про деталі затримання ексчиновника та журналіста

Як повідомляла "Справжня Варта", в четвер 5 травня співробітники СБУ затримали колишнього очільника управління інвестиційної політики Львівської ОДА Романа Матиса, який очолив це управління за часів "губернаторства" Олега Синютки. Окрім ексчиновника, затримано також журналіста Євгена Шпитка. Сьогодні Управління Служби безпеки України у Львівській області опублікувало повідомлення із цього приводу на своїй офіційній сторінці в соцмережі "Facebook".

"На Львівщині спецслужба блокувала протиправний механізм незаконного використання гуманітарної допомоги. Також виявлено, що організатори-мародери вводили в оману керівників однієї з громадських організацій і привласнювали благодійні пожертви, які призначались для ЗСУ.

За оперативними даними стало відомо, що схему організували двоє мешканців регіону. Один з них - президент інвестиційної компанії, а інший є головним редактором інформаційного видання. Військове спорядження та іншу гумдопомогу, що призначалась для потреб армії та військових формувань України, вони продавали за чималі гроші.

Під час санкціонованих слідчих дій встановлено, що зловмисники не лише торгували амуніцією, а й привласнювали пожертви благодійників, які надходили, ніби то, на рахунки громадської організації, як допомога для ЗСУ. Далі через банківські відділення та термінали вони виводили кошти з цих рахунків для власного збагачення.

Ділків затримано «на гарячому» згідно статті 208 КПК України під час продажу партії військового спорядження на суму 550 тисяч гривень.

Також під час обшуків було виявлено склад з великою кількістю військової амуніції на мільйони гривень. На даний час перевіряється якість товарів та під контролем СБУ готується для передачі нашим захисникам.

Вирішується питання щодо повідомлення зловмисниками про підозру за ч.3 ст.201-2 України (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) та обрання міри запобіжного заходу.

Триває слідство для встановлення усіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Викриття злочинної схеми проводили оперативники СБУ спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури", - йдеться в повідомленні.

 

comments powered by HyperComments