СБУ затримала колишнього чиновника Львівської ОДА часів Синютки

П'ятниця, 6 травня 2022, 08:31
Львівські ЗМІ учора повідомили про затримання СБУ Романа Матиса, який очолював управління інвестиційної політики Львівської ОДА та головного редактора сайту Mind.ua Євгена Шпитка, яких звинувачують в розкраданні гуманітарки та благодійних пожертв для військових
СБУ затримала колишнього чиновника Львівської ОДА часів Синютки

Учора, 5 травня 2022 року, працівники СБУ затримали впливового екс-чиновника Львівської ОДА часів Олега Синютки Романа Матиса, який очолював управління інвестиційної політики ЛОДА у 2016 - 2020 рр. Разом із колишнім чиновником було затримано і головного редактора сайту Mind.ua Євгена Шпитка. Про це повідомляє ZAXID.NET із посиланням на Lviv.Media та на власні джерела у правоохоронних органах.

Романа Матиса та Євгена Шпитка звинувачують у розкраданні гуманітарної допомоги та благодійних пожертв для військових ЗСУ.

На оприлюднених фото можна розпізнати Романа Матиса, також видно коробки із допомогою для військових.

ZAXID.NET спробував зв'язатися з Романом Матисом, але його телефон вимкнено.

Громадська організація «Юридична сотня, згадана у повідомленні Lviv.Media, уже заявила, що не мала жодних не маємо жодних фінансових стосунків з Матисом чи Шпитком.

«Євген [Шпитко] запропонував організації допомогу із залучення благодійних внесків та попросив надати реквізити рахунків. Проте з часу надання реквізитів Євгену фінансової допомоги на ці рахунки ГО не надходило, – йдеться у заяві «Юридичної сотні», опублікованій ввечері 5 травня. – Ми перші, хто зацікавлений у проведенні всебічного та відкритого розслідування і готові до співпраці із правоохоронними органами».

Роман Матис є власником і директором консалтингового агентства "Міжнародний інвестиційний офіс", йому 43 роки. У 2016 - 2022 роках він очолював управління інвестиційної політики Львівської ОДА. У ЛОДА він прийшов за часів Олега Синютки. У 2019 році одне із ЗМІ включило Матиса в рейтинг 30 найвпливовіших львів'ян. У кінці 2020 року в Матиса виникли непорозуміння із новим очільником Львівської ОДА Максимом Козицьким, отож чиновника із скандалом звільнили. У 2020 році Роман Матис балотувався на посаду мера Львова, але його підтримали менше 1% виборців. Роман Матис відомий своїми дописами в соціальній мережі "Facebook".

comments powered by HyperComments