Жорсткий карантин у Львові продовжили іще на тиждень

Четвер, 8 квітня 2021, 13:31
За рішенням Львівської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «локальний локдаун» триватиме у Львові до 19 квітня
Жорсткий карантин у Львові продовжили іще на тиждень

У Львові сьогодні засідала міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Вона вирішила продовжити жорсткий карантин на території міста Львова іще на тиждень, тобто до 19 квітня 2021 року. Про це із посиланням на допис міського голови Львова Андрія Садового у соцмережі «Facebook» повідомила прес-служба Львівської міськради.

«Рішення комісії з надзвичайних ситуацій:

- посилений карантин продовжено до 19 квітня;

- на основі моніторингу епідситуації комісія прийме рішення про можливість роботи літніх терас і непродовольчих ринків та відвідування початкової школи;

- місто закупить 4 кисневі станції для міських медзакладів, які лікують хворих на COVID-19;

- на базі міської дитячої клінічної лікарні розгорнуть 105 ліжок для дітей, які хворіють на коронавірус», – зазначив Андрій Садовий.

Зазначимо, що рішення про створення додаткових ліжкомісць для «ковідних» пацієнтів у міській дитячій лікарні учора було прийнято на рівні Львівської області, причому в рішенні обласної комісії із ТЕБ та НС не зазначається для «ковідних» пацієнтів якого віку створюватимуть ліжка в лікарні на Орлика.

Окрім того, Андрій Садовий зазначив, що на обласному рівні мають створюватися додаткові ліжкомісця для «ковідних» пацієнтів.

«Міська комісія звертається до обласних медичних закладів щодо можливості  облаштування додаткових ліжко-місць для пацієнтів. Нам потрібно об’єднати наші зусилля, щоб перемогти епідемію», – зазначив міський голова.

Нагадаємо, що на рівні області для «ковідних» пацієнтів облаштовуються додаткові ліжкомісця у Золочівській та Сколівській лікарнях та у Львівському обласному кардіоцентрі.

Зазначимо, що т.зв. «локальний локдаун» або ж жорсткий карантин у місті Львові запроваджено іще 19 березня, тобто за тиждень до того, як місто і область 25 березня 2021 року стали «червоною» зоною через поширення коронавірусу.

І хоча «локальний локдаун» у Львові триває уже 19 днів, зниження захворюваності на COVID-19 в місті не спостерігається, навпаки щодня зростає чисельність «активних» пацієнтів із коронавірусом – лише за офіційними даними у Львові зараз хворіє на COVID-19 13175 осіб. Офіційні дані захворюваності на COVID-19 у місті Львові наразі удвічі перевищують динаміку одужання від цього захворювання.

Зазначимо, що найбільш ефективним способом захисту від COVID-19 львів'ян із груп ризику могла б стати вакцинація, адже саме люди похилого віку та із супутніми захворюваннями складають левов участку серед госпіталізованих із приводу коронавірусної хвороби. Захистивши цю категорію людей якщо не від інфікування, то від важкого перебігу хвороби, вдасться істотно розвантажити систему охорони здроров’я, адже діти і молодь значно рідше мають важкий перебіг коронавірусної хвороби і значно рідше госпіталізуються. Зважаючи на дефіцит закуплених державою вакцин від COVID-19, Марина Порошенко, лідер фракції «ЄС» у Київській міськраді ініціюватиме звернення до Уряду щодо закупівлі вакцин проти коронавірусу за кошти місцевого бюджету.

comments powered by HyperComments