Лише для щеплення киян проти COVID-19 потрібно 4 мільйони доз вакцин

Четвер, 8 квітня 2021, 11:02
Наразі столиця України отримала менше 43000 доз індійської вакцини проти коронавірусу
Лише для щеплення киян проти COVID-19 потрібно 4 мільйони доз вакцин

Дружина п'ятого Президента України Петра Порошенка Марина стверджує – для ефективної вакцинації меншканців Києва проти COVID-19 потрібно 4 мільйони доз антиковідних вакцин, в той час як наразі Київ отримав менше 43 тисяч доз такого препарату. Про це пише прес-служба «Європейської Солідарності».

Київська міська рада на своєму найближчому засіданні розгляне звернення до Уряду про закупівлю антиковідних вакцин органами місцевого самоврядування, оскільки центральна влада (МОЗ) не забезпечила закупівлю необхідної кількості вакцини проти коронавірусу. Отож, Уряд має дозволити місцевій владі самостійно закуповувати вакцини проти коронавірусної інфекції. (Зазначимо, у Європі є така практика – іноді регіони йдуть на закупівлю тих вакцин, які наразі не схвалені ЄС – ред.). Питання закупівлі антиковідних вакцин за кошти місцевої влади ініціює лідерка команди «Європейської Солідарності» у Київраді, голова постійної Комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики Марина Порошенко.

«На жаль, зараз немає таких повноважень місцевої влади – закуповувати напряму вакцини від виробника. І, безумовно, саме з такою вимогою зараз ми хочемо звернутися до Кабінету міністрів», – зазначила дружина екс-президента.

«Я запропонувала проект рішення щодо звернення до Кабінету міністрів про надання можливості місцевій владі напряму закуповувати вакцину від виробника і розробки відповідних механізмів для цього. Вдячна, що Комісія одноголосно підтримала таке звернення», – розповіла Марина Порошенко і висловила сподівання, що депутати Київради підтримають звернення до уряду, і це дозволить розблокувати процес закупівель вакцин.

«Для того, щоб вакцинувати киян в тому обсязі, щоб розірвати ланцюг захворювання і створити колективний імунітет, мають провакцинуватись двічі десь близько 80% киян. Для цього потрібно близько 4 мільйонів доз вакцини. А зараз в Київ Кабінет міністрів, міністерство охорони здоров’я виділили тільки 42 тисячі 600 вакцин. Вдумайтесь у ці цифри і їх співвідношення – 3 мільйони мешканців Києва і 42 тисячі 600 вакцин, за рахунок яких зможуть провакцинуватися 21 тисяча 300 киян. На жаль, це ніколи не розірве ланцюг захворювання», – пояснила Марина Порошенко.

comments powered by HyperComments