У Львові школярі 5 – 11 класів два тижні навчатимуться дистанційно

Понеділок, 15 березня 2021, 16:00
На рівні Львівської області рекомендацію про перехід школярів на дистанційне навчання із 9 березня було прийнято іще 5 березня
У Львові школярі 5 – 11 класів два тижні навчатимуться дистанційно

Від завтра, 16 березня 2021 року учні 5 – 11 класів усіх середніх навчальних закладів міста Львова переходять на дистанційне навчання на два тижні. В той же час, учні молодших класів продовжать ходити до школи, а дошкільнята продовжать відвідувати садочки. Таке рішення сьогодні, 15 березня 2021 року було прийнято на міській комісії з питань ТЕБ і НС, про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Щойно ми закінчили засідання комісії з питань ТЕБ і НС, на якій було прийнято рішення, що від завтра всі діти з 5 по 11 клас комунальних і приватних шкіл переходять на онлайн-навчання на 2 тижні.

Те саме стосується і позашкілля: дитячі клуби, гуртки тимчасово перестають працювати.

До школи продовжують ходити учні 1−4 класів, бо батьки не мають з ким їх залишити. Також в звичній формі продовжують працювати дитячі садочки.

Таке рішення спровоковане тим, що ми стоїмо на межі переходу міста у червону зону. Маємо суттєвий ріст захворюваності. Станом на ранок в міських лікарнях перебуває 489 людей з Covid-19. Динаміка з минулим тижнем зросла десь на 30%. Якщо дивитись на галузь освіти, то станом на сьогодні у нас хворими є 185 вчителів (минулого тижня було 120). Також ріст захворюваності спостерігається і щодо учнів.

Якщо ці заходи, які ми сьогодні впроваджуємо, не дадуть результату, тоді Львів перейде у червону зону, тоді навчання буде припинено для всіх, і доведеться приймати й інші обмежувальні заходи»,– прокоментував рішення комісії Андрій Садовий, міський голова Львова.

Зазначимо, що рекомендаційне рішення про переведення навчання школярів на дистанційну форму навчання на рівні Львівської області було прийнято іще 10 днів тому – 5 березня 2021 року – його прийняла обласна комісія із ТЕБ та НС. Відповідно цієї рекомендації, очне навчання у школах області мало припинитися іще 9 березня.

comments powered by HyperComments