З вівторка 9 березня 2021 року закладам освіти Львівщини рекомендують перейти на дистанційне навчання

П'ятниця, 5 березня 2021, 17:31
Відповідне рішення прийняла обласна комісія з питань ТЕБ та НС через пришвидшення поширення коронавірусу серед мешканців Львівщини
З вівторка 9 березня 2021 року закладам освіти Львівщини рекомендують перейти на дистанційне навчання

На Львівщині погіршилася епідеміологічна ситуація із поширенням коронавірусу SARS-COV-2, регіон потрапив у «помаранчеву» карантинну зону. У зв’язку із цим було проведено позачергове засідання Львівської обласної комісії за питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Керівник обласного Департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис повідомив, що протягом останніх двох тижнів ситуація із захворюваністю на COVID-19 на Львівщині стрімко погіршується. Так сьогодні у кожної 2 – 3 людини, яка тестується, тест на COVID-19 дає позитивний результат. Окрім цього збільшується кількість викликів швидкої медичної допомоги до людей із підозрою на COVID-19, а також зростає чисельність госпіталізованих у медичні заклади області. Станом на сьогодні завантаженість ліжкової мережі медичних закладів Львівщини становить 43%, в той час як два тижні тому вона становила біля 30%.

За словами Ореста Чемериса, проблеми з оптимізацією мережі медичних закладів наразі немає, адже понад 90% ліжкомісць забезпечені киснем, проте тенденція захворюваності є тривожною.

Очільник Департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска повідомив, що зростає захворюваність на COVID-19 і серед дитячого населення області.

Отож, за підсумками засідання обласної комісії ТЕБ та НС вирішили рекомендувати закладам загальної середньої, позашкільної, фахової передвищої та вищої освіти незалежно від форми власності (окрім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти) із 9 березня перейти на віддалений (дистанційний) режим навчання.

Окрім того, із 15 березня рекомендують розпочати канікули для школярів (здобувачів загальної середньої освіти).

Зазначимо, що Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) оновило розподіл на карантинні зони. Згідно з ним Львівську область віднесли до «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки.

comments powered by HyperComments