У Львові із вівторка учні старших класів переходять на дистанційне навчання

Неділя, 14 березня 2021, 12:04
В той же час, учні 1 – 4 класів і далі ходитимуть у школи, це Садовий пояснив тим, що «часто батьки не мають з ким залишити дитину»
У Львові із вівторка учні старших класів переходять на дистанційне навчання

На рівні Львівської області закладам шкільної освіти було рекомендовано перейти на дистанційне навчання іще з 9 березня 2021 року, проте у Львові цю рекомендацію виконали лише за тиждень, причому не повністю – за словами міського голови Андрія Садового, із вівторка 16 березня 2021 року на дистанційне навчання переходять учні 5 – 11 класів, в той же час учні 1 – 4 класів продовжать очне навчання. Про це повідомила прес-служба Львівської міськради із посиланням на міського голову Андрія Садового.

«З вівторка, 16 березня, учні 5 – 11 класів у Львові переходять на дистанційне навчання.

Відповідне рішення буде запропоновано на розгляд комісії з надзвичайних ситуацій у понеділок. Вчителям пропоную використати цей день для організації цього процесу.

Це компроміс, який ми намагаємось знайти у боротьбі з вірусом. Молодші класи залишаться у школі, бо часто батьки не мають з ким залишити дитину. І не варто у такий складний час робити людям ще більше проблем.

У Львівській області дуже погана динаміка зі зростання кількості позитивних тестів і госпіталізації. Особливо госпіталізації: щодня в лікарні лягає значно більше людей, ніж виписується. Хвороба прогресує швидше та агресивніше, ніж це було рік тому.

Ми всі разом маємо обірвати ланцюг захворювання. І це стосується не лише школярів. Я прошу всіх львів'ян бути відповідальним перед собою і своїми сім'ями. Гучні вечірки, бенкети та свята – це речі, без яких можна обійтись.

Носіть маски правильно! Часто мийте руки! Користуйтесь антисептиком!

І будьте мудрими! Бережіть себе та близьких!», – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як відомо, діти набагато рідше і легше хворіють на коронавірусну хворобу, а ніж дорослі. Серед дитячого населення переважають малосимптомні та безсимптомні випадки COVID. Відсоток госпіталізації «ковідних» пацієнтів дитячого віку відносно невеликий, для прикладу у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охмадит» станом на ранок 14 березня 2021 року перебуває лише 21 дитина. Але, не дивлячись на малосипмтомний чи безсимптомний перебіг COVIDу діти можуть інфікувати людей із груп ризику. Саме виходячи із цих міркувань, на рівні Львівської області було прийнято рекомендаційне рішення про переведення шкіл на дистанційне навчання. Проте у Львові традиційно його проігнорували.

comments powered by HyperComments