Сьогодні і у понеділок всі школи Львова працюватимуть у звичному режимі

П'ятниця, 12 березня 2021, 09:30
Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий, коментуючи рішення міського штабу із протидії коронавірусу
Сьогодні і у понеділок всі школи Львова працюватимуть у звичному режимі

У Львові школярі будуть відвідувати школи до вівторка 16 березня – заклади середньої освіти, не дивлячись на значне зростання випадків COVID-19, будуть працювати у звичному режимі. В той же час, у мерії моніторитимуть ситуацію із захворюваністю дітей та педагогів. У понеділок, 15 березня на наступному засіданні штабу із протидії коронавірусу ситуацію в школах проаналізують та приймуть рішення, щодо подальших дій. Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Рішення міського штабу із протидії коронавірусу прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий.

«Маємо рішення штабу протидії поширення COVID-19 щодо навчального процесу у Львові.

У п’ятницю та понеділок усі школи Львова точно працюватимуть у звичному режимі.

Продовжуємо моніторити ситуацію .

Станом на сьогодні навчання відвідують 80% школярів. Це не дає підстав для переведення навчальних закладів на дистанційну форму навчання.

Але важливо – кожен керівник школи має можливість самостійно ухвалювати рішення про перехід на дистанційне навчання, якщо є така необхідність.

Велика відповідальність сьогодні є саме на батьках. Маємо слідкувати за станом здоров’я наших дітей. Якщо бачите найменші симптоми, повідомте про це свого сімейного лікаря та керівника класу.

Тримаємо руку на пульсі. Бережіть себе та близьких!», – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Зазначимо, що на рівні Львівської області видано рекомендацію щодо припинення очного навчання школярів із 9 березня 2021 року. Таке рішення ухвалено у зв’язку із погіршенням ситуації із захворюваністю на COVID-19 у Львівській області. За словами очільниці міського Управління освіти Львова Зоряни Довганик, станом на 11 березня 2021 року у Львові на COVID-19 нездужало 144 педагоги і 127 учнів.

Нагадаємо, що діти, як правило, значно легше переносять COVID-19, а ніж дорослі – серед дітей трапляється велика кількість малосиптомних і безсимптомних випадків коронавірусної хвороби, відсоток госпіталізацій серед дітей дуже малий. Для прикладу, в Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охмадит» станом на ранок 12 березня 2021 року перебувало 22 «ковідних» пацієнти. В той же час, від дітей коронавірус може легко передаватися у сім'ях, в тому числі і до літніх людей із груп ризику.

comments powered by HyperComments