Попри рекомендацію обласної влади, у Львові поки не зупиняють освітній процес у школах

Четвер, 11 березня 2021, 18:31
Таке рішення прийняв Львівський міський штаб із протидії коронавірусу – школи у Львові працюватимуть у звичайному режимі принаймні до вівторка 16 березня
Попри рекомендацію обласної влади, у Львові поки не зупиняють освітній процес у школах

Попри те, що на рівні влади Львівської області закладам освіти рекомендовано припинити очне навчання у зв’язку із зростанням захворюваності на COVID-19, у місті Львові навчання у школах відбуватиметься у звичайному режимі принаймні до вівторка, 16 березня 2021 року. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради із посиланням на рішення Львівського міського штабу із протидії коронавірусу.

Повідомляється, що у четвер, 11 березня під час засідання штабу ухвалили рішення, що у школах Львова триватиме освітній процес у звичайному режимі принаймні до вівторка 16 березня 2021 року. Управління освіти Львівської міськради продовжує щоденний моніторинг ситуації із захворюваністю, а у понеділок, 15 березня на наступному засіданні штабу прийматимуть відповідні рішення.

«Ми щоденно проводимо моніторинг ситуації щодо захворюваності на COVID-19 серед учнів та педагогічних працівників наших закладів освіти та щодо кількості учнів, які відвідуються школи. На сьогодні відсоток відвідуваності учнями шкіл становить 80%. Щодо кількості відсутніх з позитивним ПЛР-тестом, то на сьогодні такий є у 144 педагогічних працівників та 127 школярів. Можна сказати, що щоденно відбувається незначне зростання кількількості захворілих – в межах 12 − 17 осіб.

Заклади дошкільної освіти продовжують працювати у звичному режимі.

Щодо переходу на дистанційне навчання, то варто зазначити, що кожен керівник навчального закладу може приймати таке рішення самостійно, зважаючи на ту ситуацію, яка складається безпосередньо у його школі. На сьогодні ми маємо три школи, які призупинили освітній процес до кінця цього тижня у зв’язку із захворюваністю на грип чи ГРВІ, ще одна – до 19 березня.

Сьогоднішнє рішення міського штабу було таким, що ми продовжуємо ретельний моніторинг ситуації і в понеділок проведемо наступне засідання штабу, на якому прийматимемо наступні рішення», – розповіла Зоряна Довганик, керівниця управління освіти міста.

comments powered by HyperComments