Андрій Садовий віщує «ковідну» катастрофу в Україні

Четвер, 11 березня 2021, 19:02
У своїх прогнозах міський голова Львова посилається на дані Національної академії наук України
Андрій Садовий віщує «ковідну» катастрофу в Україні

Міський голова Львова Андрій Садовий віщує «ковідну» катастрофу в Україні посилаючись на дані Національної академії наук України. Про це він заявив сьогодні коментуючи ухвалу Львівської міськради про створення створення комісії, яка обстежить медичні заклади на можливість розгортання там тимчасових шпиталів та додаткових ліжкомісць, а також виділення 18 млн грн з бюджету на протиепідемічні заходи.

«Ми би хотіли ці роботи завершити до початку квітня, в нас немає більше часу. Якщо подивитись на кількість людей, які потребують госпіталізації кожного дня, – вона, на превеликий жаль, зростає.

З вакцинацією в Україні дуже великі проблеми. Тому в нас нема такої ситуації, яка, наприклад, є сьогодні у Німеччині, чи Великобританії, чи Ізраїлі, де, фактично, вакцинацією збили ріст захворюваності. В нас навпаки – ріст захворюваності достатньо серйозний і, за оцінками академії наук, нас чекає катастрофа в Україні, якої ми ще не бачили. Отакі реалії», – процитувала міського голову Львова прес-служба Львівської міськради.

Зазначимо, що попри такі песимістичні прогнози пана Садового, у Львові і далі у звичайному режимі працюють заклади середньої і дошкільної освіти попри те, що на рівні влади Львівської області надано рекомендацію про перехід шкіл на дистанційне навчання із 9 березня 2021 року. Хоча, як правило, діти значно легше хворіють на COVID-19, а ніж дорослі – серед дітей велика кількість випадків безсимптомного COVIDу, проте вони переносять інфекцію із дитячих колективів у сім’ї, де часто є люди із груп ризику, для яких інфікування несе значну загрозу. В Управлінні освіти Львівської міськради визнали, що серед школярів Львова 127 осіб нездужає на COVID-19. Серед педагогів інфікувалося коронавірусом 144 особи.
 

comments powered by HyperComments