Ігор Зінкевич пояснив, чому він і його колеги від «Варти» були на сьогоднішній сесії Львівської міськради

Вівторок, 24 листопада 2020, 14:47
За словами депутата, при скликанні сесії керувалися Законом України «Про місцеве самоврядування»
Ігор Зінкевич пояснив, чому він і його колеги від «Варти» були на сьогоднішній сесії Львівської міськради

Депутати, обрані від політичної партії «Варта» сьогодні були присутні на першому засіданні нового складу Львівської міської ради, яке міський голова Львова чомусь вважає незаконним. Свою позицію та позицію колег пояснив депутат Львівської міськради, лідер «Варти» Ігор Зінкевич на своїй сторінці у «Фейсбуку». Наводимо цей текст повністю.

«Довго читати, але важливо, якщо маєте час розібратися:

Як кожен громадянин України я зобов’язаний жити в межах закону України. Станом на сьогодні є постанова ТВК про скликання сесії. Це рішення  не оскаржене судом, отже обов’язкове для виконання новообраними депутатами Львівської міської ради. Саме цей обов’язок сьогодні та виконали депутати, які прийшли на сесію.

Якщо хтось не розуміє про який саме Закон йде мова, повідомляю, що вся істерія через Закон України «Про місцеве самоврядування», який зараз Вам процитую:

«Глава 5. Стаття 46. Частина 2. «У разі якщо на час проведення першої сесії відповідний сільський, селищний, міський голова не зареєстрований відповідно до закону про місцеві вибори, про що на сесії ради інформує голова територіальної виборчої комісії, рада обирає тимчасову президію з числа депутатів ради в кількості трьох - п'яти осіб. Члени тимчасової президії почергово головують на пленарних засіданнях ради до обрання секретаря ради. З часу обрання секретаря ради він головує на пленарних засіданнях ради».

Глава 5. Стаття 46. Частина 3. «Першу сесію новообраної районної у місті, районної, обласної ради скликає відповідна територіальна виборча комісія не пізніш як через два тижні після реєстрації новообраних депутатів ради у кількості, яка забезпечує повноважність складу ради відповідно до статті 45 цього Закону. Перше пленарне засідання першої сесії відкриває голова зазначеної територіальної виборчої комісії, який інформує раду про підсумки виборів депутатів. З моменту визнання повноважень депутатів ради нового скликання рада обирає тимчасову президію з числа депутатів ради в кількості не більше п'яти осіб - представників партій (блоків), які набрали найбільшу кількість голосів на виборах. Члени тимчасової президії почергово головують на пленарних засіданнях ради до обрання голови ради. З часу обрання голови ради він веде пленарні засідання ради відповідно до вимог цього Закону та регламенту ради».

Тепер вертаємось в сумнозвісну залу засідань Львівської міської ради о 9 ранку 24 листопада 2020 року.

Чи може хтось сказати, що присутні діяли не в межах Закону?

В присутності ЗМІ, працівників ЛМР, головуючого засідання – голови Львівської міської ТВК новообрані депутати склали присягу, обрали президію.

Голова ТВК назначив дату проведення наступної сесії не пізніше ніж за 10 днів, що означає не пізніше 4 грудня, що, до речі, законодавчо дозволятиме провести сесію вже новообраному меру (результати 2-го туру мають бути офіційно проголошені також до 4 грудня).

Стосовно президії. До тимчасової президії було включено представників кожної партії, яка є у раді 8-го скликання, навіть представників тих фракцій, які вирішили проігнорувати запрошення на сесію.

Голосування. Не голосували ми сьогодні ні за секретаря, ні за будь-які інші важливі посади чи навіть за будь-що інше окрім лічильної комісії, яка та обирала президію. Особисто моя позиція щодо голосувань була висвітлена ще вчора. Я її притримався і навіть за умови будь-якої спроби провести голосування – покинув би залу.

Чому 24-те листопада? Коротко і ясно: мова не про доцільність саме 24-го листопада, а про виконання вимог Закону. Ці вимоги виконані більшою частиною депутатів (39 депутатів були на сесії Львівської міської ради).

Що далі? Сесію оголошено закритою, чекаємо в межах Закону публічного переліку питань наступної сесії.

Особисто в мене також залишається декілька питань без відповіді.

Ігор Сліпецький – голова Львівської міської ТВК працює на цій посаді саме за квотою партії «Голос». Однак, це одна з двох партій, які вирішили не дослухатись до рішення ТВК, проігнорувати закон, не зробили заміни Голови ТВК, якщо вважають дії власного представника неправомірними…

Такі конфлікти всередині партії – поганий початок, чи дочекаємось ми рішення від представників «Голосу», що політика не їхнє покликання за пів року? Побачимо…

Цікаво, коли дотримання вимог Закону називають «узурпацією влади». За визначенням звернемось до просторів інтернету…

Узурпація — захоплення влади в монархії без законного права. Узурпація може відбуватися збройним шляхом або в результаті змови. Термін може застосовуватися також для позначення неконституційного захоплення влади певним посадовцем чи групою посадовців у немонархічній державі, перевищення повноважень або привласнення собі чужих прав. Твердо наполягаю на тому, що не може виконання обов’язків депутатів згідно з Законом тим чином, яким це відбулось сьогодні називатися ні захопленням влади, ні перевищенням повноважень, ні привласненням собі чужих прав.

Хто ще не ознайомився з офіційною позицією партії ВАРТА, запрошую до прочитання: https://www.facebook.com/varta.lviv.ua/posts/206019954450555», – написав Ігор Зінкевич.
 

comments powered by HyperComments