Депутати Львівської міськради зібралися на першу сесію без Садового

Вівторок, 24 листопада 2020, 10:42
Сесія відбувається у сесійній залі Львівської міської ради на площі Ринок. У залі присутні депутати від «Європейської Солідарності», «Свободи» та «Варти»
Депутати Львівської міськради зібралися на першу сесію без Садового

Не дивлячись на учорашні заяви місткого голови Львова Андрія Садового, сьогодні, 24 листопада 2020 року все ж розпочалася перша сесія новообраної Львівської міської ради. На перше пленарне засідання прийшли депутати від трьох фракцій – «Європейська Солідарність», «Свобода» та «Варта». У сесійній залі не було представників «Самопомочі» Андрія Садового, і, достатньо очікувано, партії «Голос». Про це повідомляють львівські ЗМІ.

Збори депутатського корпусу (представницької гілки місцевого самоврядування) переобраний іще на один мерський термін Андрій Саловий називає «початком узурпації влади його політичними оппонентами», не бажаючи визнати свій програш на «партійному фронті», де «Самопоміч» Андрія Садового.

За офіційною інформацією, перша сесія Львівської міської ради скликана за рішенням міської територіальної виборчої комісії на прохання депутатів. Це означає, що міська рада почне діяти без мера, а тому зможе самостійно приймати рішення. Офіційно Садового ще не оголосили міським головою, протоколи ще опрацьовують. За словами екс-депутата Львівської міськради Ігоря Дяковича, який представляє «Українську Галицьку Партію», у принципі, скликання сесії Львівської міської ради у такий спосіб не суперечить чинному законодавству України. Про це депутат минулого скликання, який має юридичну освіту, написав на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».

Повідомляється, що перша сесія нового скликання Львівської міської ради розпочалася о 9 годині ранку. На неї прийшло 34 депутати від трьох фракцій – «Європейської Солідарності», яка отримала підтримку найбільшої кількості виборців, ВО «Свобода» та «Варта». Депутати від фракцій «Самопоміч» та «Голос» в сесійну залу не прийшли. Головує на сесії керівник Львівської міської ТВК Ігор Сліпецький.

Сесія відбувається у сесійній залі Львівської міської ради, де триває ремонт. Відповідно,  тут іще не встановлена електронна система для голосування. Крісел тут теж немає, відтак депутати засідають стоячи.

На перше засідання Львівської міської ради не прийшов ніхто із духовенства – святі отці правильно вирішили не брати участь у конфлікті.

Повідомляється, що присутні у сесійній залі новообрані депутати Львівської міської ради склали присягу.
 

comments powered by HyperComments