У львівській книгарні «Є» продають книжки, видані у Росії

Четвер, 17 вересня 2020, 10:13
Адміністрація мережі книгарень «Є» вважає, що українська держава недостаньо підтримує українського книговидавця, тому книгарні змушені продавати російські книжки
У львівській книгарні «Є» продають книжки, видані у Росії

Українська мережа «Книгарень «Є» недавно опинилася в центрі скандалу через торгівлю російськими книжками. Львівське інтернет-видання «Tvoemisto.tv» вирішило перевірити, яка ситуація із книжковим асортиментом у львівській «Книгарні «Є», що розташована на проспекті Свободи.

Як з’ясувалося – більшість виставлених у книгарні книжок – українською мовою. Література іноземними мовами займає декілька полиць, серед яких дві – російськомовні книжки. На полицях з україномовною літературою можна знайти відомі бестселери зарубіжної художньої літератури, нон-фікшн, три стелажі із бізнес-літературою, куток з дитячими книжками.

Дві полички з російськомовною літературою охоплюють різні сфери: від психології до прикладної літератури з програмування. Тут також є російські переклади зарубіжних видань.

В той самий час, в інтернет-магазини «Книгарні «Є» українськомовній літературі присвячено понад 720 сторінок сайту, а книжкам іноземною мовою, включно із російськомовними та виданими у Росії – 531 сторінка. Щодо головної сторінки сайту, то на ній представлено книжки українських авторів: Люко Дашвар, Софії Андрухович, Дорж Бату, а також Вахтанга Кіпіані.

В адміністрації мережі «Книгарень «Є» кажуть, що компанія вимушено продавати російськомовні видання, в тому числі і видані в Росії через те, що українська держава недостатньо піклується про вітчизняного книговидавця, в той час як в Росії за підтримки держави «просувають» свій книжковий продукт за межі держави, в тому числі і в Україну. Зауважимо також, що молоде покоління українців все менше читає книжки у «паперовому» форматі віддаючи перевагу скачування електронних книг в різних форматах із безкоштовних сайтів.

comments powered by HyperComments