У Львові починають ремонт вулиці Пекарської

Вівторок, 8 вересня 2020, 15:09
За словами мера Андрія Садового, після капітального ремонту вулиця Пекарська має стати «вулицею для усіх»
У Львові починають ремонт вулиці Пекарської

Мер Львова Андрій Садовий повідомив про початок капітального ремонту вулиці Пекарської і обіцяє, що після ремонту тут комфортно себе почували як пішоходи і водії, так і велосипедисти та батьки з візочками – буде реалізовано концепцію «Вулиця для всіх».

«Почали ремонт Пекарської. За результатами тендеру місту вдасться зекономити на цьому проекті понад 25 млн грн. Початкова ціна була 134,9 млн грн, а переможець торгів запропонував суму 109,5 млн грн.

Хочу наголосити, що йдеться про капітальний ремонт із заміною усіх інженерних мереж, та санацією колектора. Фактично половина від ціни всього ремонту піде власне на комунікації.

На Пекарській реалізуємо концепцію «вулиці для всіх», щоб тут комфортно себе почували як пішоходи і водії, так і велосипедисти та батьки з візочками», – написав Садовий у себе на сторінці у мережі «Facebook».

Замовником проектування і капітального ремонту вулиці Пекарської на ділянці від вулиці Тершаківців до вулиці Мечникова є ЛКП «Львівавтодор». Тендер на виконання капремонту виграла через сайт електронних закупівель Prozzoro компанія ТзОВ «Вельт Капітал», яка запропонувала найнижчу ціну. Так, кошторисна вартість об'єкта становила 134,9 млн грн, а переможець торгів запропонував 109,5 млн грн.

Проект капітального ремонту вулиці Пекарської розробило ЛКП «Інститут просторового розвитку», яке очолює позаштатний радник Садового і депутат ЛМР Олег Едвардович Шмід. Як раніше писала «Справжня Варта», тільки за авторський нагляд за капремонтом Пекарської підприємство, яким керує Шмід, отримає від ЛКП «Львівавтодор» майже півмільйони гривень. Проектом капремонту вулиці Пекарської передбачено капітальний ремонт проїзної частини з бруківки та мозаїки із заміною конструктивних шарів, влаштування місць для паркування, будівництво велосипедних доріжок та велосипедних смуг, капітальний ремонт покриття тротуарів, капітальний ремонт світлофорного об'єкта, заміна існуючих мереж водопостачання та каналізації, зовнішнього освітлення, зовнішнього газопостачання, електропостачання, теплопостачання, мереж зв’язку. Протяжність ділянок вулиці Пекарської та Шімзерів, які підлягають капремонту – біля 1,1 кілометра.

comments powered by HyperComments