За авторський нагляд під час капітального ремонту вулиці Пекарської у Львові підприємство радника Садового отримає майже півмільйона гривень

Четвер, 20 серпня 2020, 10:27
Відповідний договір уклали між собою ЛКП «Львівавтодор» і ЛКП «Інститут просторового розвитку».
За авторський нагляд під час капітального ремонту вулиці Пекарської у Львові підприємство радника Садового отримає майже півмільйона гривень

ЛКП «Інститут просторового розвитку», яке очолює позаштатний радник міського голови Львова з питань транспортної інфраструктури та депутат від «Самопомочі» Олег Шмід отримає від ЛКП «Львівавтодор» 455 тисяч 220 гривень за проведення авторського нагляду за виконанням будівельних робіт на об’єкті «Капітальний ремонт вул. Пекарської (від вул. Тершаковців до вул. І.Мечникова), вул.Шімзерів" у м.Львові». Про це свідчить оголошення № UA-2020-08-17-008175-a, розміщене ЛКП «Львівавтодор» у системі публічних закупівель «Прозорро» у понеділок 17 серпня 2020 року.

Зазначимо, що ЛКП «Львівавтодор» виступає замовником капітального ремонту вулиці Пекарської від вулиці Тершаковців до вулиці І. Мечникова та вулиці Шімзерів. Проектно-кошторисну документацію на проведення капітального ремонту цих вулиць загальною довжиною біля 1100 метрів розробило ЛКП «Інститут просторового розвитку» – відповідний договір між ЛКП був украдений 6 листопада минулого року. Роботи по виконанню проектно-вишукувальних робіт об'єкта: «Капітальний ремонт вул. Пекарської (від вул. Тершаковців до вул. І.Мечникова), вул. Шімзерів» в м.Львові» вартували «Львівавтодору» 1 мільйон 255 тисяч 430 гривень і 11 копійок. Закупівля, ясна річ, проводилася за участю одного учасника.

Тендер по визначенню підрядника, який буде виконувати ремонт ділянки вулиці Пекарської та вулиці Тершаківців був оголошений 25 червня 2020 року, електронний аукціон відбувся 13 липня 2020 року. При стартовій ціні закупівлі 134 млн. 923 тис. 670 грн. переможець тендеру ТзОВ «Вельт Капітал» зголосилося виконати ремонтні роботи за 109 мільйонів 450 тисяч гривень. В тендері також брали участь компанії «Онур», «Автомагістраль-Південь» та «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління № 1», але їх ціни були значно вищими. Договір між «Львівавтодором» та «Вельт Капітал» був укладений 11 серпня 2020 року.

Наприкінці зазначимо, що 1 липня 2020 року ЛКП «Львівавтодор» уклало договір на здійснення авторського нагляду за веденням будівельних робіт на об'єкті «Реконструкція вул. Т.Шевченка (від вул. Хорватської до вул. Ярослава Мудрого)» в м.Львові із ТзОВ «Трамдорпроект». Ціна цього договору склала 13 500 гривень. Зауважимо, що довжина ділянки магістральної вулиці Т. Шевченка від вул. Хорватської до вул. Ярослава Мудрого складає біля 300 метрів, на вулиці присутня трамвайна лінія, що ускладнює реконструкцію. Відповідно, авторський нагляд від ТзОВ «Трамдорпроект» в розрахунку на 1 метр вулиці Шевченка обійшовся «Львівавтодору» в 45 гривень. В той самий час, авторський нагляд за капремонтом вулиці Пекарської, яка не є магістральною вартує «Львівавтодору» 413 грн. 84 коп, тобто практично у 10 раз дорожче. Зазначимо, що скан-копії договорів ані із «Трамдорпроектом», а ні із ЛКП «Інститут просторового розвитку» ЛКП «Львівавтодор» не оприлюднило в системі «Прозорро». Серед документів під грифом «Укладений договір» лише електронний підпис. Отож, виникає припущення, що діє принцип «Свій до свого по своє» або «Друзям все, чужим – закон».

comments powered by HyperComments