У Львові ремонтують трамвайні колії на площі Івана Франка

Вівторок, 18 серпня 2020, 08:29
Роботи виконуються силами служби колії ЛКП «Львівелектротранс» у нічний час, щоб не заважати руху трамваїв
У Львові ремонтують трамвайні колії на площі Івана Франка

У Львові на площі Івана Франка ЛКП «Львівелектротранс» проводить поточний ремонт трамвайної інфраструктури – тут поступово замінюють зношені трамвайні колії. Роботи тривають упродовж поточного року, на даний час тут уже виконано низку робіт із ремонту трамвайної інфраструктури. Трамвайні колії замінюють, як правило, уночі, без зупинки руху трамваїв на маршрутах. Відповідно не створюється дискомфорт для пасажирів.

Як повідомили у прес-службі Львівської міської ради, директор ЛКП «Льввеоектротранс» Андрій Свищо каже, що на площі Івана Франка уже кілька років планується реконструкція, замовником якої виступає ЛКП «Львівавтодор». Проте роботи із реконструкції площі наразі відкладені, а трамвайна колія перебуває у вкрай незадовільному стані, який загрожує безпечному руху електротранспорту, прийнято рішення силами ЛКП «Львівелектротранс» власними силами і власним коштом замінити два аварійні стрілочні переводи, а також найбільш зношені ділянки колії.

«Також до 10 вересня плануємо замінити аварійне пересічення трамвайної колії на цій ділянці. Станом на зараз тривають підготовчі роботи, а саме: виконано геодезичне знімання та розробляється технічна документація щодо виготовлення нового пересічення.

Роботи виконуватимуть вночі. Водночас буде якісно виконано замощення дорожнього полотна, яке зараз на цьому пересіченні також є в незадовільному стані. А це безперечно покращить якість перевезень та сприятиме комфорту мешканців цього району — не буде шуму та вібрації під час руху вагонів», – розповів Андрій Свищо.

Зазначимо, що останнім часом ЛКП «Львівелектротранс» провело заміну зношених трамвайних колій на перехресті вулиць Підвальна – Руська та на вулиці Дорошенка в районі зупинки «Головна пошта». Загалом тут замінено біля 120 метрів трамвайних колій.

comments powered by HyperComments