На Львівщині вчора знову виявили майже півтори сотні інфікованих коронавірусом

Середа, 29 липня 2020, 09:03
У Львівській області у вівторок 28 липня провели 1055 ПЛР-тестів на коронавірус, із них 149 показали позитивний результат
На Львівщині вчора знову виявили майже півтори сотні інфікованих коронавірусом

Львів і Львіщина далі борсаються у «коронавірусній повені», яка накрила регіон іще на початку червня. У вівторок, 28 липня 2020 року лабораторії регіону провели 1055 тестів для виявлення коронавірусу методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР), із яких 149 дали позитивний результат (14,12% від загальної кількості тестів). Більш ніж третина із них – 52 позитивних тестів належить мешканцям міста Львова. Не дивлячись на те, що у вівторок було проведено більше 1000 ПЛР-тестів, черга із зразків на ПЛР-тестування зросла – у холодильнику лабораторії знаходиться 762 проби – вчора було 242 проби, тобто черга зросла на 520 проб. Інформацію про кількість проведених тестів і виявлених інфікованих повідомила прес-служба Львівської міської ради із посиланням на заступницю міського голови Львова, керівничку міського штабу із протидії коронавірусу Галину Слічну.

Таким чином, станом на 08:00 на Львівщині уже зафіксовано 9248 (+149 за минулу добу) випадків інфікування коронавірусом. Це найбільша чисельність інфікувань серед регіонів України. Від початку епідемії коронавірусу на Львівщині лабораторно зафіксовано 2185 випадків одужання (23,63% від загальної кількості інфікованих), в тому числі 67 за минулу добу. Нажаль, уже 249 випадків інфікування коронавірусом закінчилося летально, за минуло добу додалося іще 4 смерті пацієнтів, пов’язаних із коронавірусом. Кількість «активних» недужих із коронавірусом – 6814 осіб, тобто 73,68% від загальної чисельності інфікованих. Відсоток смертності від коронавірусу на Львівщині – 2,69% від загальної чисельності інфікованих або 11,40% від чисельності пацієнтів, що одужали.

Як повідомляла «Справжня Варта», вчора з ранку виступаючи на радіо «Львівська Хвиля» мер Львова Андрій Садовий назвав ситуацію із коронавірусом у Львові і на Львівщині «стабільною». Ця стабільність, нажаль, полягає у тому, що Львів і Львівщина лідирують за такими показниками, як загальна чисельність інфікованих коронавірусом та загальна кількість «активних» пацієнтів із коронавірусом. На Львівщині – найнижчий відсоток одужалих від коронавірусу у відношенні до загальної кількості інфікованих. Ситуація у всіх сусідніх регіонах Західної України краща, причому у 3-х регіонах (Волинь, Рівненщина та Буковина) відсоток одужалих перевалив за 70%.

Прес-служба Львівської міської ради також повідомила про кількість пацієнтів, які знаходяться на стаціонарному лікуванні із приводу коронавірусу у деяких лікарнях міста Львова. Отож, у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні перебуває 190 пацієнтів (лікарня може прийняти 200 пацієнтів із COVID-19 чи підозрою на нього), отож її наповненість 95%). У відділенні інтенсивної терапії 6 осіб, із них на апаратах штучного дихання – 2 особи. У 1-ій міській клінічній лікарні перебуває 76 пацієнтів (може прийняти 170), у 8-ій міській клінічній лікарні – 53 пацієнти (може прийняти 250), у лікарні швидкої медичної допомоги – 82 пацієнти (може прийняти 300). Таким чином, комунальні лікарні міста Львова заповнені на 29,3%.

Фото - Роман Балук, прес-служба ЛМР.

comments powered by HyperComments