Андрій Садовий вважає ситуацію із коронавірусом у Львові та на Львівщині стабільною

Вівторок, 28 липня 2020, 17:12
Ця стабільність полягає, вочевидь, у тому, що Львову і Львівській області належить лідерство у поширенні коронавірусу в Україні
Андрій Садовий вважає ситуацію із коронавірусом у Львові та на Львівщині стабільною

«Впродовж двох останніх місяців маємо стабільну ситуацію», – Андрій Садовий – саме таку тезу мера міста Львова прес-служба Львівської міської ради винесла у заголовок матеріалу, який був опублікований на сайті Львівської міської ради.

«Упродовж двох останніх місяців у Львові та Львівській області ситуація із захворюваністю на коронавірус залишається на одному й тому ж рівні. За результатами тестувань, близько 13% львів'ян мають антитіла до COVID-19. Про це розповів мер Львова Андрій Садовий в ефірі радіо «Львівська хвиля», повідомляє прес-служба.

 «Насправді ми маємо впродовж двох останніх місяців стабільну ситуацію – і з точки зору захворюваності, і з точки зору людей, які перебувають на лікуванні. Позитивна новина в тому, що більше 2 тисяч мешканців міста й області вже одужали, мають антитіла. Взагалі, коли ми проводимо тестування ІФА, бачимо, що орієнтовно 13% львів'ян мають антитіла», – зазначив мер Андрій Садовий.

Нас, чесно, вражає цинізм цієї заяви львівського градоначальника, адже його «стабільність» – це насправді лідерство Львівщини за кількістю інфікованих мешканців, це постійні смерті пацієнтів у лікарнях, це та ситуація, коли офіційно вважаються недужими майже 75% всіх інфікованих по Львівській області (реальної інформації саме по місту Львову прес-служба ЛМР не подає), в той же час у сусідніх областях відсоток одужалих перевалив за 50% від усіх інфікованих.

 Пан Садовий розповідає про «стабільність», в той час як Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня (яка є власністю Львівської обласної ради, а не Львівської міської) заповнена станом на ранок 28 липня 2020 року на майже 100% - тут на стаціонарному лікуванні знаходиться 196 пацієнтів (наповненість 98%, адже ця лікарня може прийняти до 200 пацієнтів із COVID-19). Заступник керівника ЛОІКЛ Ігор Берник зауважує, що левову частку пацієнтів його клініки складають саме мешканці міста Львова. І це при тому, що наповненість міських клінік пацієнтами складає менше третини місць, відведених для лікування COVID-19. Цікаво, що КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова», яка може прийняти до 300 пацієнтів станом на ранок 28 липня 2020 року усього 81 пацієнта, в той час як невелика Стебницька міська лікарня, у якій сьогодні зранку перебував 91 пацієнт при тому, що в цій лікарні для недужих на COVID-19 було заплановано 60 місць.

Висновок із цього напрошується такий – Андрій Садовий повністю втратив почуття реальності, коли заявляє про «стабільність» ситуації із коронавірусом у Львові та на Львівщині. Зауважимо, що кількість інфікованих у столиці України – місті Києві значно нижча, а ніж у Львівській області, яка поступається столиці населенням. І це при тому, що в місті Києві працює метрополітен, який, як відомо, передбачає скупчення великої кількості людей у закритих приміщеннях. Видається, що міська влада Львова скинула на область більшість проблем із COVID-19, а сама піариться напередодні виборів.

comments powered by HyperComments