На Тернопільщині вчора виявили 44 нові випадки інфікування коронавірусом

Четвер, 16 липня 2020, 17:12
За минулу добу в Тернопільській області провели 628 ПЛР-тестів для виявлення коронавірусу, іще 22 особи перемогли коронавірус.
На Тернопільщині вчора виявили 44 нові випадки інфікування коронавірусом

На відміну від Львівщини, на Тернопільщині ситуація із поширенням коронавірусу є достатньо контрольованої – хоча в області із населенням трохи більше за один мільйон мешканців вчора провели 628 ПЛР тестів, виявлено 44 нових випадків інфікування коронавірусом SARS-COV-2, із яких 14 – у Тернополі. Відсоток виявлення – 7,0 %. Про це повідомили у прес-службі Тернопільської міської ради.

 Для порівняння – на Львівщині відсоток виявлення коронавірусу при ПЛР-тестуванні за 15.07. 2020 року складає 17,22%, тобто він майже у 2,5 рази вищий, аніж на Тернопільщині.

Загалом станом на 15.07.2020 року від початку епідемії коронавірусу в Тернопільській області виявлено уже 2337 випадків інфікування коронавірусом, проте від інфекції уже позбулося 1469 осіб, в тому числі 22 людини протягом минулої доби. Відсоток одужалих від коронавірусу на Тернопільщині – 62,85%, для порівняння – на Львівщині він сьогодні складає лише 16,29% від загальної кількості інфікованих, отож на Тернопільщині в цей показник майже у чотири рази кращий, а ніж на Львівщині.

Найбільшу кількість нових випадків інфікування коронавірусом на Тернопільщині вчора було виявлено у Бережанському районі – 20 осіб, причому 17 осіб – у місті Бережани. По одному випадку виявлено в селах Слов’ятин, Лапшин та Шибалин. Три нові випадки інфікування виявлені у Чортківському районі – один у райцентрі і ще два – у селі Косів. По одному випадку інфікування коронавірусом SARS-COV-2 виявлено у містах Бучачі, Кременці та Заліщиках, селищі Підволочиську та у селах Петриків і Козівка Тернопільського району.

Паралельно із ПЛР-тестуванням, в Тернопільській області розгортається і тестування методом ІФА. Вчора проведено 13 досліджень на наявність антитіл класу IgМ до вірусу SARS-CoV-2 – у 2 осіб позитивні результати (15,83%) та 27 досліджень на наявність антитіл класу IgG до вірусу SARS-CoV-2 – у 2 осіб позитивні результати (7,41%). Нагадаємо, що наявність імуноглобуліну IgМ свідчить про активний перебіг процесу, а наявність IgG – про те, що людина уже перехворіла корона вірусною хворобою.

comments powered by HyperComments