У Львові проводять ремонтні роботи у Замарстинівському парку (ФОТО)

Середа, 15 липня 2020, 20:42
Мер Львова хоче, щоб облаштування центральної алеї і прилеглих території завершили до вересня поточного року
У Львові проводять ремонтні роботи у Замарстинівському парку (ФОТО)

У вівторок 14 липня 2020 року мер Львова Андрій Садовий знайомився із станом виконання ремонтних робіт у Замарстинівському парку. За словами Садового, це дуже цікавий об’єкт: «Тут буде сцена з амфітеатром, де зможуть сидіти люди. Для мешканців – це дуже корисно. Дуже важливий також догляд та експлуатація після реалізації проекту». Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Зараз у Замарстинівському парку тривають активні ремонтні роботи. Тут облаштовують дитячий майданчик та амфітеатр.

«Зараз роблять розбивку дитячого майданчика у вигляді кораблика. Кораблик буде довжиною 19 м, буде пісочниця. Висота корабля буде 12 м. Завершили роботи з прокладання кабелів. Також тут передбачений амфітеатр. Тут буде також багато лавочок. Лавочки будуть покриті терасною дошкою.

З понеділка в частині парку будемо робити газони. Ми вже переробили частину доріжок", – відзначив директор ЛКП «Зелений Львів» Володимир Данилюк.

«Останні тижні тут дуже пожвавилась робота. Цей проект – це переможець першого року Громадського бюджету. Цей парк відкрили у 1978 році. Колись тут був трамвайчик, дерев’яні зайчики, гойдалки, але потім цей парк атракціонів розібрали. Залишився лише майданчик з червоної цегли», –  розповіла Оксана Луцко, ініціаторка проекту.

Зазначимо, що проект громадського бюджету № 244 «Відновлення центральної алеї та прилеглих територій парку «Замарстинівський» переміг у конкурсі в 2016 році, він набрав 1381 голос. Початковий бюджет проекту 2,751 млн. грн. У проекті було запропоновано відновити центральну алею, бокові доріжки, встановити освітлення та лавочки.

Через складний рельєф зони проектування та складність рішень щодо водовідведення та водозбору проектно-кошторисної документації (ПКД) щодо цього проекту виготовлялась та проходила експертизу до серпня 2017 року. ПКД була розроблена на весь парк. До кінця 2017 року договір з підрядною організацією підписано не було. При формуванні переліку видатків бюджету розвитку міського бюджету на 2018 рік щодо цього проекту було подано пропозицію про виділення 7,9 млн. грн.

Протягом 2018 року було визначено підрядну організацію (Корпорація «Комунальник») тривали роботи щодо влаштування доріжки з центральної алеї до вул. Пилипа Орлика, влаштування каналізаційної розв’язки, роботи з влаштування освітлення та бокових доріжок.

У листопаді 2018 року виконання проекту було призупинено, у зв’язку з виникненням додаткових обставин, які потрібно було врахувати, та які не були зазначенні у проекті.

Станом на липень 2019 року в ПКД щодо парку «Замарстинівський» були внесені зміни, було проведено експертизу проектно-кошторисної документації та отримано позитивний експертний висновок. ЛКП «Зелений Львів» було оголошено новий тендер, в результаті якого переможцем стала Корпорація «Комунальник». 20 березня 2019 р. було підписано з Корпорацією «Комунальник» договір на виконання робіт на об'єкті: «Капітальний ремонт центральної алеї та прилеглих територій парку «Замарстинівський» в м. Львові (коригування)» на суму 12815000 грн. Наразі підрядник уже виконав робіт на суму понад 2 млн. грн. Цього року на на виконання будівельних робіт передбачено 3 млн грн.

Світлини – Роман Балук, прес-служба ЛМР.

comments powered by HyperComments