Львівщина vs коронавірус: кількість шпиталізованих та географія інфікування за 13 липня

Вівторок, 14 липня 2020, 12:24
Протягом минулої доби на Львівщині виявлено 147 нових випадків інфікування коронавірусом, 80 пацієнтів госпіталізовано, у лікарнях знаходиться 903 пацієнти, із них в реанімаціях – 70 осіб.
Львівщина vs коронавірус: кількість шпиталізованих та географія інфікування за 13 липня

Станом на ранок 14 липня 2020 року на стаціонарному лікуванні із приводу коронавірусу SARS-COV-2 на Львівщині перебуває 903 пацієнти, за минулу добу госпіталізовано з приводу коронавірусу 80 осіб, на самоізоляцію скеровано 134 особи. Такі дані повідомила прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, що за минулу добу на Львівщині виявлено 147 нових випадів інфікування коронавірусом SARS-COV-2, одужало – 29 осіб, померло 2 особи із коронавірусом. Таким чином, в області нараховується 5924 «активних» пацієнти із коронавірусом, отож відсоток ушпиталених серед таких пацієнтів становить 15,24%.

Порівняно із ранком понеділка, кількість ушпиталених у Львівській області дещо знизилася не дивлячись на те, що у лікарні поступило 80 нових пацієнтів – вчора зранку на стаціонарному лікуванні із приводу коронавірусу перебувало 947 пацієнтів.

Отож, можна зробити висновок, що протягом понеділка 13 липня 2020 року із лікарень львівської області виписано 122 пацієнтів, які були інфіковані коронавірусом. Більшість із них, вочевидь, виписані не із лабораторним одужанням, а із покращенням, оскільки офіційно від коронавірусу вчора позбулося на Львівщині тільки 29 пацієнтів, решта будуть доліковуватися вдома. Відповідно можна зробити висновок, що 76,23% пацієнтів із коронавірусом були вчора виписані із лікарень області без лабораторно підтвердженого одужання від коронавірусу, що опосередковано може свідчити про прихований брак ліжкомісць у лікарнях, що спеціалізуються на лікуванні COVID-19.

У лікарнях обласного підпорядкування, що знаходяться у місті Львові загалом станом на ранок 14 липня 2020 року знаходиться 458 пацієнтів (вчора було 481), в тому числі – у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні – 160 осіб (за даними заступника головного лікаря ЛОІКЛ – 166 осіб), у Центрі легеневого здоров’я – 159 осіб, у Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих – 133 особи, у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охмадит» із приводу коронавірусу перебуває 6 дітей (1,31% від всіх госпіталізованих в обласні лікувальні заклади Львівської області).

 

У комунальних лікарнях міста Львова з приводу коронавірусу ушпиталено 188 осіб (вчора було 199), в тому числі у 1-шу міську клінічну лікарню – 53 пацієнти, у 8-му міську клінічну лікарню – 60 пацієнтів, у львівську лікарню швидкої медичної допомоги – 75 осіб.

У міських і районних лікарнях по Львівській області загалом є 257 осіб  стаціонарних пацієнтів (вчора було 267), які лікуються із приводу коронавірусної хвороби, в тому числі: у Стрийській міській лікарні – 59 осіб (вміщає до 90 «ковідних» пацієнти), у Стебницькій міській лікарні – 55 осіб (до 60 «ковідників»), у Кам’янко-Бузькій центральній районній лікарні – 54 особи, у Новояворівській міській лікарні імені Ю. Липи – 38 осіб, у Рудківській міській лікарні – 32 особи, у Сокальській центральній районній лікарні – 19 осіб.

Загалом по Львівській області у відділеннях реанімації та інтенсивної терапії перебуває 70 осіб (вчора було 73), тобто 7,75% від «стаціонарних ковідників» і 1,18% від «активних» пацієнтів із коронавірусом. 19 пацієнтів підключено до апаратів ШВЛ (вчора було 21), тобто 2,1% від кількості стаціонарних пацієнтів із COVID-19 і 0,32% від «активних» пацієнтів із коронавірусом.

 

Відповідно до даних, оприлюднених заступником керівника ЛОІКЛ Ігорем Берником, серед пацієнтів ЛОІКЛ 76% складали особи, старші за 50 років, а 24% - особи у віці від 18 до 50 років. Кількість дітей, які знаходяться на стаціонарному лікуванні в обласних лікарнях із приводу коронавірусу складає 1,31% від кількості ушпиталених в обласні лікарні. Ці дані вчергове показують, що коронавірус найменш небезпечний для дітей, а найбільш небезпечний для літніх людей, отож із огляду на це на Львівщині мали б діяти додаткові карантинні обмеження для людей літнього віку, оскільки вони – у групі ризику.

Щодо географії виявлення коронавірусу на Львівщині, то найбільше інфікованих уже традиційно виявлено у Львові – 68 осіб.

Із районів Львівщини найбільше нових випадків інфікування виявлено у близькому до Львова Яворівському районі – 24 особи: 4 особи у Краковці та Яворовіі, по 2 – у Старому Ярі та Черниляві, по одній особі – у Бунові, Віжомлі, Глинці, Івано-Франковому, Мужиловичах, Наконечному-1, Новояворівську, Прилбичах, Рясні-Руській, Шклі, Яворові та Ямельні.

У Пустомитівському районі вчора виявлено інфікування коронавірусом у 13 осіб: по 3 особи із Давидова та Щирця, двоє – із Чорнушович, по одному із Басівки, Лисинич, Пасік-Зубрицьких, Попелян, Ямполя.

У Миколаївському районі вчора виявили 9 нових інфікованих коронавірусом – 6 осіб у Рудниках,  по одному – у Гірському, Липівці і Роздолі.

У Жовківському районі вчора виявили 6 нових випадків інфікування коронавірусом – 2 випадки у Раві-Руській, по одному випадку у Гійче, Липнику, Монастирку, Річках.

По три нових випадки інфікування коронавірусом SARS-COV-2 виявлено у Кам’янко-Бузькому, Перемишлянському та Сокальському районах: два випадки у Ланах, по одному випадку в Жовтанцях, Кам’янці-Бузькій, Руданцях, Великих Глібовичах, Волиці, Спасові та Тартакові. У Сколівському і Стрийському районах – по 2 випадки інфікування – два у Славському, по одному в П’ятничанах і Ходовичах. У Буському, Городоцькому, Жидачевському та Радехівському районах виявлено по одному випадку інфікування – у Полтві, Суховолі, Жидачеві та Лопатині.

У містах обласного підпорядкування загалом виявлено 10 нових випадків інфікування коронавірусом – 5 – у Дрогобичі, 3 – у Стрию, 2 – у Червонограді.

comments powered by HyperComments