Львівщина vs коронавірус: кількість госпіталізованих і географія випадків інфікування на ранок 13 липня

Понеділок, 13 липня 2020, 10:28
За даними Львівської обласної державної адміністрації на Львівщині знову наростає кількість стаціонарних пацієнтів із коронавірусом, в тому числі і тих, які знаходяться у реанімаційних відділеннях
Львівщина vs коронавірус: кількість госпіталізованих і географія випадків інфікування на ранок 13 липня

Станом на ранок 13 липня 2020 року на стаціонарному лікуванні із приводу коронавірусу на Львівщині перебуває 947 пацієнтів (вчора було 921), протягом доби 12 липня ушипиталили у зв’язку із коронавірусом іще 46 осіб, а 74 особи скерували на самоізоляцію. Такі дані подає прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

Отож, станом на 13 липня 2020 року на Львівщині від початку епідемії уже виявлено 7107 випадків інфікування коронавірусом SARS-COV-2 (+104 за минулу добу), із них одужало уже 1113 осіб (+56 за минулу добу), зафіксовано 186 летальних випадки від коронавірусу (+ 3 протягом минулої доби). Таким чином на Львівщині 5808 «активних» пацієнтів із коронавірусом, із них ушпиталено 16,3%.

У лікарнях, що приймають пацієнтів із коронавірусом, обласного підпорядкування у місті Львові станом на ранок 13 липня 2020 року перебуває загалом 481 пацієнт (вчора було 467 пацієнтів), в тому числі – у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні – 176 пацієнтів, у Центрі легеневого здоров’я – 159 пацієнтів, у Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих імені Юрія Липи (м. Винники) – 140 пацієнтів, у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охмадит» перебуває 6 дітей, що інфікувалися коронавірусом.

У комунальних лікарнях міста Львова сьогодні зранку перебуває 199 пацієнтів (вчора було 198 осіб), в тому числі – у 1-й міській клінічній лікарні – 61 пацієнт, у 8-й міській клінічній лікарні – 64 пацієнти, у міській лікарні швидкої медичної допомоги – 74 особи.

У міських та районних лікарнях по Львівській області перебуває 267 пацієнтів (вчора було 256), в тому числі: у Кам’янко-Бузькій центральній районній лікарні – 61 пацієнт, у Стрийській міській лікарні – 57 пацієнтів, у Стебницькій міській лікарні – 52 пацієнти, у Новояворівській міській лікарні – 45 пацієнтів, у Рудківській міській лікарні – 31 пацієнт, у Сокальській центральній районній лікарні – 21 пацієнт.

Отож, протягом останніх днів відслідковується негативна тенденція до зростання кількості пацієнтів, які знаходяться на стаціонарному лікуванні із приводу коронавірусу, хоча кількість виявлених нових випадків інфікування тримається на стабільному рівні.

Порівняно із минулою добою на Львівщині збільшилася кількість пацієнтів із коронавірусом, які перебувають у відділеннях інтенсивної терапії та реанімації – станом на ранок таких пацієнтів є 73 (вчора було 66), із них до апаратів штучної вентиляції легенів підключено 21 особу (вчора було 12 осіб). Це – дуже негативна тенденція, яка може мати наслідком черговий «пік» смертності від коронавірусу.

Географія виявлення нових випадків інфікування коронавірусом на Львівщині за результатами тестування 12 липня 2020 року наступна: на території Львівської міської ради виявлено 51 випадок інфікування, в т.ч. 49 випадків у Львові і 2 у Винниках.

Із районів Львівщини найбільшу кількість нових інфікованих вчора виявлено в Пустомитівському районі – 7 осіб – по одному випадку в селах Бережани, Жирівка, Підберізці, Ставчани, Шоломинь та Ямпіль і один випадок в райцентрі.

У Дрогобицькому районі – 5 нових випадків інфікування виявили 12 липня 2020 року, із них у Нагуєвичах – 3 випадки і по одному в Підбужі  та  Солонському. У Самбірському районі виявлено 4 нових випадки – три із них в Рудках, іще один – у Ралівці.

У Жовківському, Миколаївському, Мостиському і Перемишлянському районах виявлено по 3 нових випадки інфікування: по одному в Добросині, Берездівцях, Мостиськах і Білому, по 2 нових випадки – у Жовкві, Миколаєві, Судовій Вишні та Перемишлянах.

По два нових випадки інфікування коронавірусом вчора виявили у Жидачівському, Золочівському і Сокальському районах – по одному випадку в Жидачеві, Нових Стрілищах, Підгайчиках та Словіті, Равщині та Суховолі.

У Буському, Городоцькому, Кам’янко-Бузькому, Радехівському, Стрийському і Яворівському районі вчора виявили по одному новому випадку інфікування: у Ожидові, Великому Любіні, Неслухові, Куликові, Пукеничах, Черниляві.

Щодо міст обласного підпорядкування, то найбільша кількість нових випадків інфікування зафіксована у Дрогобичі – 9 випадків, у Новому Роздолі вчора виявлено 2 нових випадки існування коронавірусом, у Стрию – 1 випадок.

comments powered by HyperComments