У липні планують почати реконструкцію вулиці Пилипа Орлика у Львові

Середа, 8 липня 2020, 12:36
Відповідно до договору, який ЛКП «Львівавтодор» підписало із переможцем тендеру на реконструкцію вулиці Орлика, роботи обійдуться у майже 75 мільйонів гривень.
У липні планують почати реконструкцію вулиці Пилипа Орлика у Львові

У Львові уже цього місяця планують розпочати ремонтні роботи на вулиці Пилипа Орлика – як свідчить інформація у системі публічних закупівель «Прозорро», вчора ЛКП «Львівавтодор» підписало договір підряду на реконструкцію вулиці із турецькою компанією ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл». Відповідно до тендерної документації, роботи із реконструкції вулиці Пилипа Орлика будуть тривати до кінця наступного року. Вартість укладеного договору – 74,9 млн. грн.

Зауважимо, що тендер на проведення реконструкції вулиці Пилипа Орлика у Львові був оголошений 15 травня поточного року в системі публічних закупівель «Прозорро». Попередньо вартість робіт із реконструкції вулиці Пилипа Орлика у Львові ЛКП «Львівавтодор» оцінило у 78 мільйонів 418 тисяч 530 гривень. Електронний аукціон в цьому тендері був проведений іще 4 червня 2020 року. Участь у ньому взяло три компанії: ТзОВ «Компанія ЛДС» зі Львова, яка зареєстрована на вулиці Шота Руставелі 13, офіс 6; турецька компанія «Онур Конструкціон Інтернешнл» теж із офісом у Львові; а також ПрАТ «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1». Найнижчу вартість реконструкції запропонувало ТзОВ «Компанія ЛДС» – 61 мільйон і 22 тисячі гривень. Отож, попередньо саме його було визнано переможцем тендеру (із вимогою про усунення невідповідностей до 11 червня 2020 року). Проте, 16 червня 2020 року тендерний комітет ЛКП «Львівавтодор» змінив своє рішення, отож перемогу було віддано турецькій компанії «Онур», не дивлячись на те, що цінова пропозиція цієї компанії – 74,9 мільйонів гривень, тобто на 13 мільйонів 878 тисяч гривень дорожча, а ніж пропозиція ТзОВ «Компанія ЛДС». Тендерна документація передбачає виплату підряднику авансу у розмірі до 30% від річного обсягу робіт.

Розробником проекту реконструкції вулиці Пилипа Орлика у Львові було ЛКП «Інститут просторового розвитку». Договір на виготовлення проектно-кошторисної документації між ЛКП «Львівавтодор» і ЛКП «Інститут просторового розвитку» був укладений 10 грудня 2019 року. Проектом передбачено створення на вулиці Пилипа Орлика біля 100 паркувальних кишень для автомобілів. Тут буде створено велосмуги, у ІПР також обіцяють, що після реконструкції вулиця Пилипа Орлика буде зручною для мало мобільних. Вартість проекту із реконструкції вулиці Пилипа Орлика склала 1 мільйон 68 тисяч 592 гривні і 3 копійки. Проект уже пройшов експертизу.

Нагадаємо, що сьогодні, 8 липня 2020 року у Львові починаються роботи із реконструкції ділянки вулиці Шевченка від Хорватської до Ярослава Мудрого. Роботи тут проводитиме теж ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл». Крім цього, ЛКП «Львівавтодор» зараз проводить тендер на проведення капітального ремонту ділянки вулиці Пекарської із стартовою ціною в 135 мільйонів гривень, яка обурила екс-губернатора Львівщини Олега Синютку.

Візуалізація реконструкції вулиці Пилипа Орлика – ЛКП «Інститут просторового розвитку».

comments powered by HyperComments