У Львівській міській раді розповіли, як стежать за дотримання карантину

Понеділок, 6 липня 2020, 13:39
За вихідні перевірили майже 800 об’єктів, зробили 88 попереджень і склали 14 протоколів про порушення. Віце-мер Львова закликає містян при виявленні порушень карантинних обмежень викликати поліцію.
У Львівській міській раді розповіли, як стежать за дотримання карантину

Протягом 3 – 5 липня 2020 року моніторингові групи мерії обстежили загалом 799 об’єктів. Видано 88 попереджень і складено 14 протоколів про порушення карантинного режиму. Таку інформацію надали в Департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради, повідомляє прес-служба ради.

«Прошу всіх мешканців, які бачать порушення правил карантину: відсутність маски, більша кількість пасажирів ніж сидячих місць у транспорті, недотримання відстані між відвідувачами в закладах громадського харчування, відсутність контролю в торгових центрах, продавці без масок на ринку, не накриті продукти тощо.

Як тільки ви бачите ті речі, я всіх прошу дзвонити за номером „102“, це вже погоджено з Національною поліцією у Львівської області, і повідомляти про такі порушення. На такі виклики буде виїжджати оперативна бригада поліції, актувати порушення і притягувати порушників до відповідальності», – закликав містян заступник міського голови з питань безпеки міста Сергій Бабак.

Посиленні щоденні рейди моніторингових груп із перевірки суб’єктів господарювання та міського громадського транспорту здійснюються у Львові у зв’язку із швидким зростанням кількості інфікованих коронавірусом SARS-CoV-2 і рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Зазначимо, що протягом минулого тижня спостерігалося зниження динаміки зростання кількості виявлених на Львівщині інфікованих коронавірусом. Отож, як сьогодні повідомляла «Справжня Варта», Львівщина нарешті увійшла в перелік регіонів, де дозволено послаблювати карантинні обмеження. Таке рішення може прийняти обласна комісія із ТЕБ та НС.

Фото – Роман Балук (прес-служба ЛМР).

comments powered by HyperComments