Керівник поліції Віконський погрожує львівській активістці

П'ятниця, 10 січня 2020, 17:14
Львівська активістка, голова «Об’єднання добровольців» Олена Живко заявляє про тиск та залякування з боку керівника ГУ Нацполіції Львівщини Василя Віконського.
Керівник поліції Віконський погрожує львівській активістці

Про погрози вона розповіла у ефірі ток-шоу «Говорить ВЕЛИКИЙ Львів».

За словами Олени Живко, призначення екс-беркутівця очільником поліції Львівської області не є випадковим.

«По перше, державних керівників не влаштували результати президентських виборів на Львівщині. Вони зрозуміли, що жодним телебаченням, тиском чи чимось іншим вони не візьмуть і взялися до старих російських чи радянських методів: призначили сюди беркутівця і почалася розправа над всіма активістами», - сказала вона.

Олена Живко розповіла, що за усі пікети проти мера Львова їй телефонують працівники поліції та загрожують навіть її батьками.

«Зокрема, Віконський мені каже, що якщо ми не зупинимося, то посадять навіть мою маму. Ви собі уявляєте, активісту говорити такі дурнуваті речі», - розказала вона.

Активістка підкреслила, що методи, до яких звик Віконський, у Львові не пройдуть.

«Якщо пан Віконський разом зі своєю дівчинкою зі слідства звикли такі речі робити в Хмельницькому, в Івано-Франківську, їх там дуже добре знають і говорять, що закони для них не писані. Так вони повинні знати, що Львів трошечки інше місто. І інформаційно, і активісти тут реагують зовсім по-іншому, і абсолютно нічого не пройде», - сказала вона.

Олена Живка висловила надію, що усі залякування і протиправні дії знайдуть своє покарання.

Нагадаємо,  5 листопада під стінами Львівської ОДА відбулася чергова масштабна акція протесту за відставку одізного очільника ГУНП Львівщини екс-беркутівця Василя Віконського. Конфлікт почався з ситуації у Соснівці, коли людей, що пікетували російські вагони з вугіллям, було побито та заарештовано поліцейськими. Усі накази особисто віддавав очільник Нацполіції Львівщини.

12 листопада актив Національного Корпусу Львівщини спільно з громадськістю міста вимагав відставки одіозного начальника ГУНП області В. Віконського. Колишній беркутівець, що віддав злочинний наказ вчинити побиття ветеранів російсько-української війни на станції Соснівка, має негайно подати у відставку.

 

comments powered by HyperComments