Загинув боєць полку Азов з позивним "Волина"

Вівторок, 26 листопада 2019, 14:50
Приводимо коментар Андрія Білецького.
Загинув боєць полку Азов з позивним "Волина"

Вчора не стало Друга Волини.

Дмитро Волонтирець – А30В, батько, гідна людина та справжній Воїн. Волина був одним з найпрофесійніших саперів на фронті: пройшов Іловайськ і Дебальцево, в 2015 році став бійцем А30Ву. Командував секцією розвідки першого батальйону полку, навчав молодих бійців. За бойові успіхи, а саме операцію з просування вперед на Світлодарці, нагороджений орденом «За мужність», відзнакою «За звитягу та вірність».

Пам'ятаю останню зустріч з Волиною. 5 вересня, на Світлодарці. Пам'ятаю, бо того ж дня там же загинув Шах. Увечері сиділи втрьох: Волина, Порф і я, пили квас, спілкувалися. У Волини вже тоді відчувалися проблеми зі здоров'ям, але казав він тільки про підготовку молодих і про нові бойові виходи. З усмішкою казав, що «в А30Ві до кінця». І стримав своє слово – в лікарню Волину забрали з полігону, де він до останнього готував нових саперів. У польових умовах, у холоді, з підірваним здоров'ям, після восьмимісячного безперервного перебування на передку, з його величезним психологічним і фізичним напруженням, коли за день, бувало, знімав декілька десятків мін.

Життя Дмитра забрала хвороба – Дмитро помер від інсульту. Страшна втрата для А30ВСЬКОГО Руху та всієї України. Втрата Воїна, який, я певен, міг бути одним з перших, хто б розміновував звільнений українською армією Донецьк і Луганськ.

В одному з інтерв'ю з передової Волина сказав: «Я сподіваюся, що колись вся армія стане такою, як наш полк». Ти робив для цього все можливе. Ми закінчимо твою справу, Брате. І завжди будемо тебе пам'ятати.

Андрій Білецький

comments powered by HyperComments