У Львові НАБУ обшукало квартиру судді через Дубневича

Середа, 20 листопада 2019, 21:49
ВРП вже висловило протест проти дій бюро.
У Львові НАБУ обшукало квартиру судді через Дубневича

Суддя Личаківського райсуду Львова Сергій Гирич повідомив, що поки був у Києві на ХVІІ позачерговому з’їзді суддів НАБУ обшукало його квартиру.

Заява про втручання в діяльність судді розміщена на сайті Вищої ради правосуддя, пише Судовий репортер.

Вранці 29 жовтня Гиричу зателефонувала дружина і розповіла, що в квартиру увірвалися 7 працівників НАБУ, збили з ніг сина, забрали у нього телефон, не давши подзвонити адвокату, і повідомили, що мають ухвалу Вищого антикорупційного суду на обшук квартири з метою відшукання документів, що стосуються діяльності компаній, де керівником є Олександр Гирич.

Дружина в цей час вигулювала собаку, але детективи не стали чекати її повернення, і почали обшук за відсутності співвласниці помешкання і не чекаючи приїзду адвокатів. Працівники НАБУ начебто намагалися зламати двері, голосно викрикували, що привернуло увагу сусідів і віруючих церкви поряд з будинком, а також без потреби застосували насильство до сина судді. Коли дружина повернулась, представники НАБУ наказали їй ввімкнути особистий комп’ютер судді Гирича, який той використовує для підготовки проектів судових рішень, а також зберігання особистої інформації. Детективи переконали дати їм пароль від комп’ютера і оглянули його вміст. Крім того, вони вилучили інший комп’ютер, який належав дружині судді.

Обшук тривав близько 6 годин, після чого господині не дали другого примірника протоколу обшуку, а тільки копію, яка написана під копірку і погано читається.

За даними Youcontrol, син судді є директором ТОВ «НР «Солар Парк» і ТОВ «Ліг Агро», бенефіціарами якого є дочка Ярослава Дубневича – Роксолана і син Богдана Дубневича – Павло.

Ухвала антикорупційного суду про обшук стосується справи від червня 2018 року щодо можливого відмивання грошей, недостовірного декларування і ухилення від сплати податків. Однак нічого не сказано про надання дозволу на обшук житла судді і що суддя є співвласником квартири.

Нагадаємо, що недавно нардепу Ярославу Дубневичу було повідомлено про підозру в організації розтрати коштів на закупівлях  філії Центру виробництва і забезпечення ПАТ «Укрзалізниця». Суд взяв його під варту і відпустив після внесення 90 млн грн застави.

У 2018 році НАБУ почало розслідувати справу про можливе подання народними депутатами Дубневичами неправдивих відомостей до декларацій за 2015-2017 роки – грошових коштів, походження яких документально не підтверджується. Раніше НАБУ також повідомило про підозру менеджерам компаній Дубневичів щодо заволодіння газом.

comments powered by HyperComments