У Львівській лікарні швидкої допомоги відмовилися надати допомогу Уповноваженій з прав людини у Західних областях

Субота, 9 листопада 2019, 13:10
У лікарні заперечують цей факт.
У Львівській лікарні швидкої допомоги відмовилися надати допомогу Уповноваженій з прав людини у Західних областях

"Ну що друзі, ми дожилися до того, що в лікарні швидкої допомоги у Львові щойно відмовилися надати допомогу і стабілізівути стан жінці, Уповноваженій з прав людини по Західних областях, яка звернулася як звичайна пересічна людина за медичною допомогою! Вона змушена була покинути цю лікарню, щоб не відключитися на коридорі. Сподіваюся, що Зуб і головний лікар до завтра напишуть заяву на звільнення", - пише Галина Янко, львівська правозахисниця. 

Натомість у лікарні усе заперечують.

"Дорогі друзі, я прошу у Вас підтримати лікарню швидкої медичної допомоги, бо не можна займатися наклепництвом та принижувати лікарів та працівників лікарні, яка приймає найважчих, я ще раз повторюю найважчих хворих міста Львова, Львівської області та інших областей. Лікарня ніколи нікому не відмовляла в наданні медичної допомоги. Лікарня, яка одна з перших приймала поранених з Майдану. Лікарня, яка надає в першу чергу медичну допомогу найважчим хворим, які є між життям і смертю. До нас звертаються поліцейські із затриманими особами та водіями на опосвідчення і вони чекають, бо розуміють що лікарі рятують чиєсь життя.

У цьому випадку я вірю лікарю, бо це лікар від Бога, це наша Соломія Юріївна, дивовижна лікар, це наше молоде найкраще покоління. І я хочу за неї заступитися, бо вона не відмовляла в наданні медичної допомоги!

Лікар попросила пацієнтку почекати, бо не бачила загрози життю "уповноваженій", в той час вона надавала допомогу хворому з інфарктом міокарда. Але пацієнтка не хотіла чекати, вона почала кричати і махати посвідченням, адже є свідки - медичний персонал та пацієнти. Так не можна себе вести, тим більш державному службовцю, який має бути прикладом для інших, не можна зловживати владою, яку тобі надано державою", - написала Леся Кобецька, заступник головного лікаря.

Сама Світлана Семчишин, Уповноважена з прав людини, заявляє, що 40 хвилин чекала допомоги, але їй казали "замовкнути та заспокоїтися". 

 

comments powered by HyperComments