Російського олігарха Фрідмана та друга Садового розробляє прокуратура Іспанії

Вівторок, 8 жовтня 2019, 13:24
Про це повідомляє FT.
Російського олігарха Фрідмана та друга Садового розробляє прокуратура Іспанії

На думку відомства, підприємець, використовуючи незаконні стратегії, намагався купити розробника за ціною значно нижчою за ринкову (20 млн євро). Будучи з 2008 року провідним партнером Zed WorldWide, яка оцінювалась в півтора мільярда євро, Фрідман, як стверджує прокуратура, діючи через своїх уповноважених, зокрема, через VimpelCom (нині Veon), в якому 47,85% прав голосу володіє LetterOne (засновник компанії – Фрідман), сприяв її руйнуванню. Ці контракти, за даними видання, приносили компанії більше 40% доходу. Після їх розірвання Фрідман зіграв «фундаментальну» роль у банкрутстві ZWW, підкреслюють у прокуратурі.

Видання повідомляє, що бізнесмену належить виступити в суді Іспанії в жовтні. Представник Фрідмана впевнений, що претензії знімуть, коли підприємець представить свої аргументи.

Сам мільярдер категорично заперечує всі звинувачення, стверджуючи, що він не намагався придбати IT-компанію і не контролював організації, які нібито порушували закон.

Росіянин Фрідман є співвласником «Альфа-груп», а також членом наглядової ради VimpelCom. Він посідає сьоме місце у списку 200 найбагатших російських бізнесменів 2019 року за версією Forbes зі статками у 15 млрд. Михайло Фрідман народився у Львові, з 2011 року почав організувати для міста Лева міжнародний джазовий фестиваль Jazz Fest, який до 2017 року мав назву Alfa Jazz Fest.

Іспанське економічне видання Ecobolsa стверджує, що в ході свого останнього придбання в Іспанії – мережі магазинів DIA – Фрідман застосував ту ж схему, що і у випадку з Zed WorldWide. У 2018 році олігарх купив 29% акцій цього підприємства за ціною близько чотирьох євро за акцію. Це дозволило його представникам брати участь в адмініструванні DIA. За наступні 12 місяців акції DIA подешевшали на 89,3%, і Фрідман збільшив свою присутність в підприємстві до 68%, скупивши акції по 67 центів за штуку.

comments powered by HyperComments