Пока СБУ спить, ЛОДА ініціює консультації: реакція посадовців на заходи «проти капітуляції»

Володимир Діденко  |  Середа, 2 жовтня 2019, 10:33
Стихійні акції протесту проти погодження владою "формули Штайнмаєра" відбулися ввечорі вівторка у Києві, Львові та Харкові.
Пока СБУ спить, ЛОДА ініціює консультації: реакція посадовців на заходи «проти капітуляції»

У Львові через підписання листа з текстом "формули Штайнмайєра" до ОБСЄ Леонідом Кучмою націоналісти, учасники російсько-української війни та  громадські діячі пікетували обласне управління СБУ. До заходу «проти капітуляції України перед Кремлем», організованого Національним Корпусом, попри пізній час, за лічені години зібралися сотні націоналістів та небайдужих містян.


У своїх виступах керівники львівського Нацкопусу Святослав Сірий, міської організації ВО «Свобода» Любомир Мельничук, ГО «Рабів до Раю не пускають» Іван Спринський закликали владу, зокрема терміново відкликати підпис керівника контактної групи під формулою Штайнмаєра та усунути Леоніда Кучму з цієї посади «за здачу національних інтересів України».

Посадовці СБУ проігнорували захід – зі слів учасників мітингу, і голова обласного управління, і його заступник «поїхали спати». Втім пікетувальники передали свої вимоги керівнику управління Олександру Бондаруку через оперативного чергового, пообіцявши «повернутися».

Проте ініціативу націоналістів та громадськості несподівано підтримало керівництво ЛОДА в особі заступника голови Тараса Греня. Останній не тільки прийняв лист від націоналістів, але й пообіцяв вже наступного дня почати «громадські консультації з цього питання».

«Однозначно завтра на це звернення буде відповідна реакція. Джерелом влади в Україні є народ», – нагадав заступник голови ЛОДА у своєму виступі під час пікету.

Аналогічна акція у Києві зібрала сотні протестувальників на Майдані. Учасники мітингу вимагали відставки президента України Володимира Зеленського. На завершення акції було ухвалено рішення 2 жовтня зібратися під ВР і на Майдані.

У Харкові активісти під прапорами «Фрайкора», «Національних дружин» та «Демократичної сокири» також пікетували обласне управління СБУ та передали до Служби безпеки звернення про притягнення до відповідальності Леоніда Кучми, другого президента та учасника Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. 

comments powered by HyperComments