У Львові пікетують СБУ через формулу Штайнмайєра

Середа, 2 жовтня 2019, 00:23
Активісти ВГО “Сокіл”, ВО “Свобода”, “Національного корпусу” та ГО “Рабів до раю не пускають” сьогодні, 1 жовтня, прийшли із пікетом до Управління СБУ у Львівській області.
У Львові пікетують СБУ через формулу Штайнмайєра

Патріоти протестували проти погодження владою так званого “плану Штайнмаєра”.

Мітингарі передали звернення до керівника управління СБУ у Львівській області із вимогами:

  • оприлюднити текст документа, підписаного напередодні представником України у ТКГ Леонідом Кучмою;
  • у випадку підписання угоди на вимогах Росії – відправити у відставку главу МЗС Вадима Пристайка та представника України у ТКГ Леоніда Кучму;
  • порушити кримінальне провадження проти Пристайка та Кучми.

“Сьогодні знову поранені наші воїни, а влада далі підписує ганебні плани. Насправді, ці тварі просто хочуть, щоб країна залилася кров’ю. На руках у людей є дуже багато зброї. Вже не буде Майдану з дубінками і щитами. Зараз у людей лежать бронежилети і карабіни. Відповідно, ми розуміємо, що буде відбуватися, якщо влада просуватиме такі плани. Тому ми мусимо нагадати цій владі, що так як із попередньою, вже не буде. Нашому президентові не вдасться сісти на літак і втекти”, – зазначив голова львівського осередку ВГО “Сокіл” Богдан Федун.

“Я сьогодні згадав собі перші години Майдану 2013 року й усвідомлюю, що такого, як було тоді, вже не буде. Вони розраховують, що маринуватимуть нас по наметах місяцями. Але я переконаний: українське суспільство стало іншим. Вони отримають таку боротьбу, якої Україна ще не бачила. Попередні Майдани нас навчили. Буде мало промов і багато дій”, – зазначив керівник Львівської міської організації ВО “Свобода” Любомир Мельничук.

“За 1,5 год нас тут зібралося півтори сотні. За кілька годин зберуться тисячі, а за день – мільйони. Нинішнє рішення влади – це капітуляція. Це зрада 20 тисяч наших громадян, які віддали життя на фронті. Це зрада мільйонів українців, які продовжують боротьбу за свою землю. Сьогодні ми зібралися, щоб показати нашу рішучість. Якщо треба – завтра будемо в Києві. Ми не дозволимо плямити пам’ять наших побратимів, нашої української святої слави і здавати наші традиції. Сьогодні злиття Донбасу, а завтра це може бути спроба злиття всієї України. Такі самі акції зараз відбуваються у понад десятку областей, зокрема й під Адміністрацією президента в Києві“, – зазначив керівник львівського осередку “Національного корпусу” Святослав Сірий.

 

comments powered by HyperComments