У Львові влада хоче прибрати назву "Будинок Воїна" в довговистражданої інституції

П'ятниця, 17 травня 2019, 21:33
У Львові тривають дискусії щодо концепції функціонування «Будинку воїна», який у місті відкрили ще 14 жовтня минулого року.
У Львові влада хоче прибрати назву "Будинок Воїна" в довговистражданої інституції

Зокрема, у п’ятницю, 17 травня, під час засідання комісії ЛОР із питань культури, її учасники розглянули дві пропозиції: чи на Короленка, 1 функціонуватиме Будинок воїна – як будинок патріотичного виховання та єднання воїнів, чи це Будинок ветерана як державна структура, яка діє в межах Міністерства ветеранів.

Комісія взяла ці дві концепції до відома і проголосувала за включення їх у порядок денний сесії ЛОР, яка відбудеться 21 травня.

У коментарі  доброволець АТО Володимир Правосудов (псевдо «Штурм») розповів: «Мене дуже обурює те, що упродовж трьох років учасники бойових дій «воювали» за саму назву «Будинок воїна», а обласна влада вже хоче «перемалювати» і зробити «Будинок ветерана». Також, як я розумію, їм треба офіс для регіонального представництва Міністерства ветеранів, аби посадити своїх двох чиновників чи й п’ять».

Також «Штурм» додав: «Ми ж наполягаємо на виховній роботі, бо війна ще не закінчилася, тому відповідно наполягаємо на назві «Будинок воїна». Також я вважаю, що під офіс Міністерству ветеранів це приміщення віддавати неправильно, а треба нарешті взятись за патріотичне виховання молоді».

Нагадаємо, перший в Україні «Будинок воїна» відкрили у Львові 14 жовтня 2018 року за адресою: вул. Короленка, 1а, у  колишньому російському культурному центрі.

comments powered by HyperComments