Нардеп зі Львівщини Андрій Кіт вимагає визнати УПА учасником антигітлерівської коаліції

Середа, 8 травня 2019, 13:13
З такою заявою нардеп виступив з нагоди Дня примирення.
Нардеп зі Львівщини Андрій Кіт вимагає визнати УПА учасником антигітлерівської коаліції

Україна заплатила найвищу ціну за мир у Європі і УПА має право бути визнаною учасником антигітлерівської коаліції на рівні з іншими рухами за незалежність часів Другої світової.

Близько 6 мільйонів українців воювали у лавах радянської армії з Німеччиною. Понад 100 тисяч пройшли через УПА, що ставила метою будівництво Незалежної України, 250 тисяч воювали у арміях союзників антигітлерівської коаліції. Понад мільйон, переважно із західних областей, були депортовані до Сибіру у перші передвоєнні та післявоєнні роки. На руїни перетворилися 720 українських міст і містечок, 28 тисяч сіл. Україна заплатила найвищу ціну за мир у Європі у Другій світовій війні. Тому всі, хто брав участь в русі опору гітлерівському нацизму і радянському тоталітаризму, включно з вояками УПА, мають право на належне вшанування на міжнародному рівні, - вважає народний депутат від Жидачівщини та Стрийщини Андрій Кіт.

Про це він заявив з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення.

«Сьогодні обов’язок нашого покоління полягає не лише в тому, щоб молитися за загиблих і вшановувати живих учасників війни, а й відновити історичну справедливість. Правду про боротьбу українського народу проти двох антилюдських режимів: нацистського та комуністичного», – переконаний народний депутат.

comments powered by HyperComments