Власника львівської «кімнати жахів» оштрафували на чверть мільйона гривень за промоутерів у центрі міста

Середа, 8 травня 2019, 11:11
Виявилося, що останні працювали нелегально.
Власника львівської «кімнати жахів» оштрафували на чверть мільйона гривень за промоутерів у центрі міста

Згідно з законом, за одного неоформленого працівника роботодавець має заплатити штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати (понад 125 тис. грн). Як стало відомо, Держпраці оштрафувало «кімнату жаху» Insomnia, що розташована на вул. Валовій, 31. 

Промоутери цього закладу переодягаються у страшні костюми та ходять центром міста, роздаючи листівки. Зокрема львів'яни часто могли бачити чоловіка у масці вбивці Джейсона, одягненого у закривавлений плащ, що тримав у руках мачете. Він лякав перехожих у центрі міста та рекламував «кімнату жаху» Insomnia.

Окрім цього, під час перевірки виявили інші порушення – оплата за роботу у святкові і неробочі дні не проводилася у подвійному розмірі. За це роботодавця оштрафовано на 41,7 тис. грн.

Також фахівці виявили порушення частини першої ст. 115 КЗпП України, частини першої статті 24 Закону України «Про оплату праці». Зокрема при огляді бухгалтерських документів встановлено, що виплата заробітної плати у цього ФОПа проводиться менше двох разів на місяць. За це порушення підприємця оштрафували на 4,1 тис. грн.

comments powered by HyperComments