Придбані півроку тому берлінські трамваї руйнуються через жахливу якість колії у Львові

Четвер, 9 травня 2019, 18:05
Про це заявив депутат ЛМР Ігор Зінкевич.
Придбані півроку тому берлінські трамваї руйнуються через жахливу якість колії у Львові

"Багато львів'ян користуються трамвайним маршрутом №3, який поєднує центр міста із густозаселеним мікрорайоном в районі вулиць Наукової, Княгині Ольги та Володимира Великого. Зараз на цей маршрут вийшли комфортні трамвайні вагони "Tatra KT4DM" із Берліна, проте сама трамвайна колія знаходиться у поганому стані, тому є ризик швидкого зношення цих трамваїв, адже ті вагони, які систематично працювали на "трійці" мають дефекти кузовів, які викликані їздою по поганій колії.

Сама траса маршруту №3 відокремлена від руху автомобілів, а значить трамваї могли б їхати швидше.
Крім того, трамвайні зупинки вздовж траси маршруту в основному в занедбаному стані, асфальтового покриття уже майже не лишилося, люди мусять ходити по болоті, щоб дістатися на зупинки.

З приводу цього звертаюся до заступника міського голови з питань ЖКГ Сергія Бабака з пропозиціями уже цього року провести поточний ремонт трамвайних колій і облаштувати трамвайні зупинки маршруту № 3 на вулицях Сахарова та Княгині Ольги. Звертаю особливу увагу, що потрібно організувати водовідведення з трамвайних колій в районі зупинок "вул. Сахарова" та "вул. Горбачевського" де під час рясних дощів часто трамвайні колії затоплює і замулює. Додатково пропоную встановити на переїздах через трамвайні колії спеціальні світлофори, щоб підвищити безпеку руху трамваїв і авто.
Також прошу розглянути можливість добудови шляхопроводу через вулицю Наукову, який простоює недобудованим уже багато років, хоча процент готовності великий. По ньому пропоную прокласти трамвайну колію, щоб кінцева зупинка "трійки" була в районі міського центру зайнятості. Тоді трамваєм зможе користуватися більше жителів вулиці Наукової, а також мешканці вулиці Пулюя.

Також прошу свого колегу Остапа Доскіча розглянути питання, пов'язані із ремонтом трамвайної інфраструктури маршруту № 3, на постійній депутатській комісії інженерного господарства, транспорту, зв'язку та житлової політики", - каже Зінкевич

comments powered by HyperComments