Останній удар по львівських заводах: ще один промисловий гігант знищать заради ЖК

П'ятниця, 5 квітня 2019, 13:02
Львівський завод ПАТ «Алмазінструмент» буде розібраний для будівництва на його місці житло-офісного кварталу.
Останній удар по львівських заводах: ще один промисловий гігант знищать заради ЖК

Будівництво планує провести відома львівська компанія «Ріел», яку називають близькою до Садового. Про перспективи будівництва стало відомо з детального плану території. Проект ДПТ включає території «Львівського заводу штучних алмазів і алмазного інструменту» (ПАТ «Алмазінструмент»), діяльність якого призупинена. У ДПТ вказано, що основні приміщення заводу перебувають у незадовільному стані, а інші здані у оренду.

На місці «Алмазінструменту» пропонують звести житлову та громадську забудову, а також вбудований дитячий садок. Середня поверховість запланованих житлових будинків становить 5 – 7 поверхів. У цих будинках зможуть жити понад 2 тис. людей.

Також на цій території можуть звести невеликий ТРЦ (3,7 тис. м2), апарт-готель (6 тис. м2), ще близько 3,3 тис. м2 займатимуть офіси та зони коворкінгу. Окрім цього, у ДПТ зарезервували місце для станції канатної дороги, яку з Високого замку можуть продовжити на Підзамче.

Громадські слухання щодо ДПТ відбудуться 17 квітня о 18:00 у Палаці Культури імені Гната Хоткевича. Також до 4 травня мешканці можуть подавати свої письмові пропозиції та зауваження до ДПТ через ЦНАП.

 

comments powered by HyperComments