Кращі підприємці Львівщини в галузі тваринництва: список

Четвер, 21 березня 2019, 22:48
В рамках „АГРОПОРТ 2019 Львів Awards” були нагороджені кращі фермери області.
Кращі підприємці Львівщини в галузі тваринництва: список

Нагороди переможцям вручали заступник голови ЛОДА Роман Филипів, старший директор Carlsberg Ukraine з корпоративних питань Євгенія Піддубна та в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева.

У номінації «Дрібне тваринництво» перемогла ФГ «Добра Корівка», керівник – Роман Кміть. «Добра Корівка» - це перше підприємство, яке займається привезенням та розведенням кіз французької альпійської породи в Україні. Зараз на території ФГ живуть 440 кіз, та 360 голів. Підприємство також виготовляє м’які сири типу Гауда чи Адигейського під пильним керівництвом голландського сировара Хуго ван дер Граафа.

В номінації «Кооперативи» переміг СВК «Добротворець», який об’єднує 70 членів, поголів’я у 100 корів у 4 селах. Продукція кооперативу складається з сиру, молока та сметани, ціна молока – 7 грн\літр.  Основні ринки збуту – базари у Львові та бюджетні установи у Кам’янка – Бузькому районі.

Кращою репутацією серед виробників у молочній галузі може похизуватися ПП «Агрофірма «Лугове». Керівник – Роман Папроцький. Господарство має 180 корів, за 2018 рік кількість виготовленої продукції (молока) склала 934 тони.

У галузі птахівництва кращою стала ФГ «Захід-Птиця», керівник – Ольга Коп’як.

Найкращим підприємством серед представників рибництва стало ТзОВ «Карпатський Водограй». На озерах ТзОВ вирощують амурського сазана, товстолобиків, карасів, окунів, лина, щуку та білого амура.

Серед виробників м’яса пальмову гілку забрало ТОВ «Галичина – Захід». Підприємство засноване у 2006 році за участі датських інвесторів. Господарство входить до 10 найпотужніших свиноферм України.

У номінації «Рослинництво» переможцем стало ТОВ «Гомін», керівник – Оксана Томас. Загальна площа, якою послуговується підприємство  - 703 га, з них ріллі – 680 га.

Серед садівників найкращою стала ФГ «Ромалін», яка спеціалізується на вирощенні ягід та горіхів, зокрема, 22, 64 га ви ділено під ягоди та плодові, а 7, 2 га  - під горіхи.

Тріумф у галузі «Харчова промисловість» здобуло ТОВ «Агро-Інвест», яке очолюється Романом Хрящевським. Підприємство займається переробкою м’ясних продуктів, імпортом та експортом власної продукції. З 2016 до 2018 року оборот продукції зріс з  67 000 000 гривень до 376 000 000 гривень, а кількість робочих місць зросла удвічі.

Замикає десятку переможців лідер у рейтингу виробників галузі органічного виробництва, ФГ «Соломея». Це сімейне господарство, яке вирощує на 30 га олійні, ягоди, зернові культури та овочі. Також сім’я розводить угорських пухнастих свиней – мангалиць. Також у господарстві виготовляються крафтові ковбаси та димлене м’ясо за середньовічними рецептами.

\

comments powered by HyperComments